:: ma bloggafellas ::

:: i will haunted u back! ::

November 18, 2009

sUppOrt Our LocaL mUsic LoL..~





guys!! it wILL great weeKend for us to listening and suppOrt oUr Local musIc..i Luv indIe band!! cOme and join Us here...sIyesLy fOr u all guys whO out of ur mind!!~

Bandstand MusIc FestivaL
venue :
KomPleKs raKan Muda, pUchong
5 dec 2009

RocK the WorLd 9
venue :
Sunway Lagoon, sUnway
19 dec 2009

p's : any infO catch me at myspace/syeraskankin-g ok!!
cheCk it Out gUys!! ^_^

FinaL exaM da abess!!

hwaaaaaghh!! lega wasenye kepale otak aku...abesla sudah semester ini....time to reLax!! whoOa...smaLam last paper marKeting yang menyerabutkan paLe otak yang mmg dah berserabut da pown ne...huhuhu...dengan suasana yang sejuk dan damai ne mnyebabkan aKu mls nk mangun LOL...adesss...aKu tgk dOwUnk ne settLe mngemas da, pacKin brg2 dLm kotak & stndy nak baLek da pown..tp aku? aKu masIh di atas katiLku yang empuk ini...mLs nye nak mangun...hujan dILuar sane menggaLakkan aKu utk smbung tito...nape aKu tak excited pown naK bLek? sebab aKu kene dOk cne Lame lg!!! kNe g Kursus Leadership la pulak!! sesuwai la bg aKu yg mang ade sikap pemimpin yang cemerLang dan xterbiLang2 ne..wawawawa...serabutnye aKu...!!

++positifnye, aKu ne sKe berJaLan, tgK tmpat owUnk..sib bek xbwat kt area kOLej aKu ne, kaLo x jgn haraP aKu nak g LOL..kUrsus aKu 2 kt baLing, Kedah ...swOnok nye dpt jLn2 b4 baLek..aKu mang sKe jaLan2 ney..bg jeLa mane tmpat pown..sUme aKu da traveLLin' da..sO aKu anggaP la kursus aKu ne sebahagian drp aKtiviti traveLLin' aKu tym cuti...muahahahha...mang best La otak aKu...save budget!! wink2!

pLan aKu byk tym cUti ne...kne g maJLis kawen membe aKu mse doK koLej duLu kat mLk..alahai..da kawen da beLiau2 ne..aKu jugek yg msih sOLo..whee...pas2 ape lg eK? g kOnvoi kOwt..but,stiLL in pLannin'..kaLo jadi mesti best ah!! havOc!! sesuwai dgn jiwe Ku yang keLajuan ne...pas pnat2 study, ngadap buKu jew n xKuar2 whoLe sem, haaa...ne La masenye aKu aKtifkan diri..sebuLan cuKup penuh dgn aKtiviti...no rest but i Like it!!

pe2 haL pown..pacKin brg duLu..adess...masaLah aKu sKunk ne adaLah.....
MALASNYE NAK BANGUN WEYH!!!



November 12, 2009

perempuan vs lelaki?

Isu aku kali ne mang best ah, sebab pengalaman orang di sekeliling aku...erm,kite di jadikan di muka bumi ne mmg untuk b'pasangan2..aku xpnah nak nafikan tu..erm tapi aku musykil knp zaman sekarang ne makin advance dalam berchenta..aku musykil dengan perkataan chenta kerana btol2 chenta atau chenta kerana nafsu jew..hahahha...

well..chenta tu mmg indah..xdi nafikan..tapi,kebanyakan chenta sekarang ne pown sekadar cuma nafsu semata2...di mana letaknya maruah seorang perempuan bile dah serah semuanya pada sang lelaki? ape yang tinggal pada si perempuan untuk teruskan kehidupannya? ape yang akan terjadi padanya? sang lelaki bermaharajalela,berfoya2 di luar sana tapi si perempuan yang menanggung deritanya...hahaha..ne cerita zaman dolu2 kowt..skrg ne lagi advance kowt..lelaki ke pompuan ke same jew...due2 advance, xmo kalah kunun...si pompuan ne ade yg gak bangga story satu KL yang dye xde V**!! owh, banggenya kalo dpat m**n nan ramai lelaki...erk? what is really happening?

ade lagi ke chenta yang btol2 ikhlas ek? MUNGKIN ade! tapi, probability nye kureng la...huhu...baik lelaki ke pompuan ke da xkesah kowt..<
aku xla nak bangga diri sendiri, sebab aku pown xsempurna kowt, banyak kurang dan salah silapnye..cume aku sedih2 sebab kawan2 aku ramai da terjebak dlam isu yg mcm neyh...aku cume nak pesan dan nasihat atas dasar kewanitaan dan persahabatan sesama Islam..kalo dapat berfikir dengan baik tu Alhamdulillah ler..kalo yang msh blom terbukak atynye tu..bawk2 la diri tu menuju ke jalan kebenaran ye...aku jugak manusia biasa..xlari daripada melakukan kesilapan..apa yang baik tu dijadikan tauladan, yg buruk tu kite jadikan sempadan..yang buruk tu semestinya dtg dari aku dan yang baik tu dtgnye ALLAH swt..mintak maaf bg sesiapa yang terasa..cume omongan kosong je disini..MARILAH MENUJU KEJAYAAN!

wallahulam....
>.< PENANTIAN >.<

Bulan dengarkan lantunku
bintang temanilah aku
terangi gelap malamku

aku ingin engkau tahu
ku kan selalu menunggu
hilangkan rasa letihku

Bila nanti kau mengerti
kumohon terangi aku

dalam hatiku
ingatkan aku
untuk menahan rasa hati lelahku
yang slalu ...
rindukan tawamu dalam hatiku

hanya dirimu ...
beri malamku yang menghiasi jiwa
yang rapuh
terlalu merindumu
hoo oo ooo....

Bila nanti kau mengerti
kumohon terangi aku .....

dalam hatiku
ingatkan aku
untuk menahan rasa hati lelahku
yang slalu ...
rindukan tawamu dalam hatiku
ingatkan aku ku kan tetap menantimu
hingga hati itu
kan jadi milikku huuu...uu....

perasaan kite tak boleh di tipu kan? percaya x, yang aku hampir meLupakan dye ..LIFE aku sekarang ne happy sgt! ye la..aku ade kawan2 yang sentiasa menghiburkan aku setiap masa, dgn commitment study aku lg, byk benda sebenarnya yang aku boleh buat untuk aku lupe kan dirinya..aku taw dye da bahagye skrg...aku xpernah nak berdendam atau membalas dendam kpd dye..bg aku, itu semua takdir..mungkin aku mmg xdi takdirkan bersama dengan dye..adew hikmah kowt Tuhan nak tunjukkan..aku redha sangat sekarang ne n aku malas da nak fikir pasal chenta ne lagi..kalo btol chenta tu ade untuk aku..insyaallah..Tuhan tu kan Maha Adil dan Mengetahui..btol, life kite kt dunie ne pown cume mampu merancang jew..so ape yg terjadi tu pown telah di tentukan..harus kah membazirkan airmata untuk seorang lelaki yg xpernah menghargai kita dalam hidupnya?


November 11, 2009

hati Ku

aku yang masih tidak mengerti
bagiKu hidup ku cuma mimpi
yang tidak bisa di atas realitinya
ku tahu betapa diri ku ingin
mengecapi cinta

hati ku yang luka pilu
pedih meratapi kedukaan
jiwaku kosong sepi tanpa cinta
seperti ingin berlari di udara
bernafas dengan hembusan
terlontar pasrahku
di dalam kegelapan yang mencengkam

cinta..bagaikan tidak hadir untukku
puas ku menunggu hadirnya bayangan
hingga kini tidak kesampaian
aku ditinggalkan dengan kesedihan
percintaan ini sungguh menyakitkan
sehingga ku alpa erti keindahan
ku hidup dalam sandiwara sepi ku
tiada yang memahami jiwaku
aku seperti tidak berdaya
mencari cari di mana cahaya
ku pasrah dengan segalanya
kepadaMu jua Ku berdoa
meneruskan kehidupan di dunia
yang sementara..

September 03, 2009

gathering ex student STMS..~


bukan ne jew,wamai lagi taw..

ermm...ary ne pas balik kelas..aku dapat sms dr Gmie..dye text aku nan ayat 'syera,ang nk join x berbuka pose nan ex stms yang len'? aku dpt je msg tu akoo twos kol gmie...waa...hepy gile aku dgr..aku ske gile jmpe dowunk ne sume..bayangkan last kitowunk jmpe mase konvo ri 2..waa...tensen gle aku..

gmie ckp gath kitowunk kat sunway tiz weekend...sume ex2 student STMS sume twon..tapi batch kitowunk ade ke? aku nan gmie mang excited gile nak g..pas2 tadi aku YM nan gmie dye ckp dak2 bantch kitowunk namo twon...isk3..nak nanges akoo wase...akoo taw dowunk bz nan kerjaya dowunk tp bile da adew gath cmne sume ade xkn la namo twon...

aku ske gile mase zaman aku study diploma dulu...kwn gile2...xstress...mang struggle gle tym 2 ..nk abes study punye pasal...erm...bile fikir2 blek, aku jew la yang excited nk jumpe blek dowunk ne sume..tapi dowunk langsung xde semangat kesukanan langsung nk jmpe blek..bak kate membe aku wanie, same batch advertising gak nan akoo dulu dye ckp '' agaknye kite ne da branak pinak bawu nk jmpe balek..' wakkakkakaa..aku xley bla nan ayat dye, tp mang btol pown ape dye ckp...

erm..now aku nga berusaha tarik membe2 aku ne supaya pegi jugak!! any info kat facebook aku ler...

Venue : Rest Tree Kopitiam, Sunway Mentari
Time : 6pm - 10pm
Date : 5 sept 2009
www.facebook/syeraskankin.com

August 18, 2009

keep on moving...~

Life must gO on whuteva it is..believe to urseLf n beLieve to Allah SWT..you will be better ....Keep On mOving wif ur Life....

I can almost see it
That dream I’m dreaming but
There’s a voice inside my head sayin,
You’ll never reach it, Every step I’m taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I Got to keep trying
Got to keep my head held high

There’s always going to be another mountain
I’m always going to want to make it move Always going to be an uphill battle, Sometimes you going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there,
Ain’t about what’s waiting on the other side
It’s the climb

The struggles I’m facing, The chances I’m taking
Sometimes they knock me down but
No I’m not breaking
The pain I’m knowing
But these are the moments that I’m going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong Just keep pushing on...

There’s always going to be another mountain I’m always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle, Sometimes you going to have to lose, Ain’t about how fast I get there, Ain’t about what’s waiting on the other side It’s the climb

There’s always going to be another mountain I’m always going to want to make it move Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain’t about how fast I get there, Ain’t about what’s waiting on the other side It’s the climb....

Keep on moving Keep climbing Keep the faith baby It’s all about It’s all about The climb Keep the faith Keep your faith .....

August 10, 2009

kedamaian di hati ....


hari nie ku lalui kehidupanku seperti biasa...
ku nekad akan sesuatu yang semua tentang kita akan aku lupakan...
ku lontarkan kenangan kita bersama jauh dari kotak hati ku ...
kini ku pasrah dan redha ..yang berlalu, biarkan berlalu...
.aku berada di bumi yang nyata kini.

hari nie ku rasa kedamaian itu...
hujan yang turun tidak berhenti, melupakan igauan semalam..
setiap hari ku berdoa agar aku sentiasa tabah dan kuat dalam

menempuh segala dugaanNya..
ku tahu..yang terjadi tidak mungkin akan berpatah kembali..
aku harus teruskan kehidupan ini..
demi diri ku...

dari sudut hati ku,
ku merenung kembali sejarah silam yang aku takkan boleh lupakan,
bersamanya membuat kan hati ku senang...
bersamanya memberi ku inspirasi untuk meneruskan kehidupan ..
sehingga kini dirinya menjadi inspirasiku ..
kerana inspirasinya juga membuat kan ku tidak patah semangat untuk belajar...
diriku terlalu menyayanginya...
terlalu chenta padanya...
kerana chenta itulah inspirasiku untuk teruskan kehidupan...
terima kasih chenta ...~


''get ur Life move on...dont ever let urseLf died because of Love..take it as a positive way because only you can change urseLf..trust me..Love is not kiLLer but only you kill urseLf because of Love...''~syera

July 27, 2009

sendiri ....


inspirasiku kembali lagi...di kala ku bersendiri..di temani kesepian...
kesepian mengajar aku erti kehidupan...kesepian memberi aku ruang untuk berkarya,
kesepian juga yang membuatkan jiweku kosong dan tenang di atas katil ku...
ku sendiri lagi ...ke kuliah...menunggu bas...membeli makanan...hanya aku..
tiada yang menemani...
ku pulang ke hostel ku...ku lihat kiri dan kanan ku...sepi...
ku msuk ke bilik ku..ku lihat room mate ku ..sepi...
ku buka laptop ku...menchari sebuah jawaban di dalam kamus hidup ku...
tiada yang pasti...
myspace...facebook...hanya inilah yang menemani sepi ku...
aku seolah terasing di dalam duniaku sendiri...
aku seolah tidak berada di dunia yang nyata...
aku seolah bermimpi di alam fantasi...
aku seolah tidak bernyawa lagi...
kerna aku....sepi....
sepi tanpa chenta di hati...
sepi kerna tiada siapa yang peduli...
sepi yang mencengkam hati..
sepi yang seolah tiada hujungnya lagi...
tatkala aku menchoret karya sepi ku ini..
mataku tertutup...
hanya bunyi kipas yang mencarik - carik ketenangan ku...
mataku terpejam...
jiwaku menulis....
segalanya tentang kesepian ku...
lantaran ditinggalkan oleh kekasihku..
segalanya tidak bermakna lagi...
ku teruskan kehidupan ku tanpa sms darimu...
tanpa panggilan chentamu..
tanpa gurau sendamu..
tanpa menyedari yang aku benar2 chenta kamu,
tanpa aku phm ketiadaan diri mu di sisiku..
sungguh terasa berat bagi ku melepaskanmu..
seperti gunung yang menghempap diri ku...
aku mati..
aku sepi..
aku pergi..

July 24, 2009

menchari chenta ...



sum people said..'luv is everythin' to for everyone', n some peeps said 'luv is like sugar, sweet and tasty' and some peeps said oso 'Luv is such a ridiculous thing and dun trust LOVE!!''

Itula statement yang orang selalu definisikan cinta itu sendir mengikut perspektif individu. Cinta itu buta? betul ke? setengah orang ckp ye..setengah orang ckap cinta tak buta tapi pandangan kita yang buta pada pasangan kita..mane satu betul ne? aku pown tak tahu yang mane satu definisi tentang cinta ne..sgt subjektif kerana ia melibatkan hati dan perasaan..kite tataw nak nilai bagaimana ia bermula dan tibe2 kite rase sesuatu yang meresap di dalam jiwe..mase tu ape je yang kite buat xkena..2 pendapat aku la...definisi tentang cinta ne sebenarnya banyak..aku pown tataw nape aku wat topik mcm ne malam ne..tibe2 mood aku ingin meluahkan segala yang terbuku di hati..

aku nak share cket la pengalaman chenta aku yang pertama..huhuhuh..ade kew? 2pown bermula selepas SPM,alamak kantoi lak..tym 2 aku aku sendiri tataw ape mkna chenta hinggalah satu hari aku pernah tersuka kat mamat ne tapi...aku tak pernah gtaw yang aku suke dye..klaka gle la tym 2..aku takut nk mulakan dulu..yela, nati orang kate perigi yg cari timba..adeh...so, smpai skrg aku pendam...huhuu...friendster dan facebook la yang menemukan aku ngan dye semula..tapi.....emm...nak dijadikan cerita dye da pown bertunang..(how sad!!)..aku wase cam alamk cdey gle nie...xde harapan la nampaknye..hahahahha...tapi, aku redha dengan ketentuan Tuhan yang sememangnya aku ngan dye xdew jodoh...heuheuuehe....

tu jew la yang aku ingat sebab sampai sekarang pown aku tak de hubungan dengan sape2 lagi...mampu kah aku untuk bercinta lagi? aku sendiri tak ade jawapannye sekarang....kosong..sepi...

emm...RAMAI yang tahu mengenai cinta. Ramai yang tahu menyebutnya. Bahkan ramai yang tahu meluahkan kata-kata indah sekadar menzahirkan keindahannya. Tetapi apakah sebenarnya cinta? aku dapat sumber ne dr sumber yang ley dipercayai laaa...

  • Sifat cinta

    Cinta itu suci, mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta itu sempurna. Jika tidak, cinta akan cacat. Itulah cinta sebenar

  • Cinta wujud sejak dilahirkan

    Rasa cinta sedia wujud di dalam jiwa manusia sejak manusia itu lahir ke dunia. Cuma manusia akan melalui tahap kelahiran cinta bermula dari cinta kepada belaian ibu, membawa kepada cinta kepada kekasih dan akhirnya setelah puas mencari cinta suci, maka cinta kepada Tuhan.

    Wujudnya cinta itu tidak dapat dilihat tetapi dapat dirasa dan cinta sebenar itu suci murni serta putih bersih.

  • Cinta bersedia

    Bila sampai masanya di setiap tahap cinta, maka Tuhan menjadikan manusia itu bersedia menerima cinta itu. Pada mulanya, jiwa bersedia menerima cinta, lantas sedia pula untuk berkongsi rasa kewujudan dengan dikasihi.

    Seterusnya, sedia untuk mengikat setia serta saling memahami. Setia untuk dipertanggungjawabkan kerana cinta. Sedia untuk menyerah diri pada yang dicintai.

  • Cinta itu indah

    Walaupun kewujudan cinta tidak mampu dilihat, cinta itu indah dan cantik. Cantiknya itu tulen dan tidak bertopeng. Bukan saja ia cantik malah suci murni, bercahaya gemerlapan dan putih bersih.

  • Cinta itu mengharapkan balasan

    Cinta antara manusia itu menjurus kepada jodoh atau pasangan, daripada diri yang punya persamaan. Apabila dapat apa yang dicari, bermakna cinta itu sudah bertemu yang paling sesuai dan secocok dengan jiwanya, untuk bersatu kembali.

    Kehendak itu timbal balik sifatnya kerana manusia dalam bercinta tidak hanya menerima tetapi juga memberi.

  • Cinta itu menakluki

    Sifat cinta itu ingin menguasai. Dia mahu yang dikasihinya itu hanya khusus untuk dirinya. Dia tidak mahu ia dikongsi dengan orang lain. Sifat ini menuntut hak untuk mencintai dan dicintai. Tetapi, dalam pada ingin menakluki, ia juga ingin ditakluki sepenuhnya.

  • Cinta itu mengetahui

    Pada asasnya, sebenarnya cinta itu mengetahui. Orang yang bercinta tahu siapa yang patut dicintainya. Cinta tidak perlu bertanya. Manusia boleh jatuh cinta tanpa membaca ilmiah atau novel cinta.

    Mereka tahu apa yang perlu dilakukan. Tetapi, cinta cuma tahu bercinta. Ia tidak tahu peraturan cinta jika tidak diberikan panduan.

  • Cinta itu hidup

    Cinta ibarat manusia, boleh berputik lalu mekar serta boleh layu dan gugur. Cinta itu punya deria dan perasaan. Cinta mendengar cinta, berkata cinta, melihat cinta. Cinta ada segala-galanya. Sayang, benci, cemburu, gembira, sedih, tenang, tertekan, ketawa dan menangis.

    Cinta itu hidup sampai satu ketika ia akan menemui mati. Tetapi ramai orang berharap supaya cinta itu kekal selagi dia masih hidup dan tetap hidup walaupun sudah mati.

  • Cinta itu suci

    Sebagaimana yang banyak diperkatakan, cinta itu suci. Sucinya cinta bukan bermakna ia tidak mengharap balasan. Cinta mengharap balasan cinta. Sucinya cinta bermakna ia tidak bernoda dan tidak pula berdosa.

    Itulah sifat asal cinta, ia suci bagaikan anak yang baru lahir. Mereka yang kenal erti cinta akan cuba mengekalkan cinta itu sesuci mungkin. Mengekalkan cinta suci bermakna menjauhkannya daripada godaan nafsu yang tidak ada batasan. Disebabkan nafsu, cinta suci jadi bernoda dan berdosa.

  • Cinta itu pesona

    Cinta itu bukan saja indah tetapi mempesonakan. Ia bukan kerana cinta itu nakal sifatnya tetapi kerana ia suci dan bersih. Ia adalah sebagaimana kita melihat bayi yang comel dan bersih. Dia senyum dan merapati kita. Kita pula terpesona kerana bukan saja ia comel tetapi kerana dia adalah insan yang tidak berdosa.

    Sifat cinta yang mempesonakan itulah yang sering membuatkan manusia berbuat silap apabila bercinta. Apa saja yang dilakukan kekasihnya mempesonakan dan nampak cantik serta betul walaupun itu adalah satu dosa serta akan menodai cinta itu sendiri.

    Itulah juga yang menyebabkan orang yang bercinta itu walaupun seorang yang bijaksana, akan menjadi bodoh kerana pesona cinta. Akal itu mampu dikalahkan nafsu. Nafsu itu tidak boleh dikalahkan melainkan jika kita sentiasa ingat kepada Tuhan Yang Maha Pencipta.

  • Apakah itu bukti cinta?

    Cinta perlukan bukti. Ramai orang percaya bukti cinta ialah mengorbankan atau menyerahkan apa saja yang dimahukan kekasih. Mereka percaya jika itu tidak berlaku, cinta itu tidak tinggi nilainya.

    Anggapan itu sebenarnya tidak tepat. Jika kita memberikan semua yang diingini kekasih, apa yang tinggal pada diri kita? Benarkah dia cintakan kita bila dia mahukan pengorbanan kita?


  • definisi chenta syera :

    ''i don't know..it's a mystery in a LoVe thang..
    But, I gUesS there are certaIn things abOut LOVE that are FOREVER,
    like yOu beLieve in It, it wILL exist fOr you...
    aNd eVen when you're in LOVE you can't be bLind..
    b'cOz of yOu dOn't LoVE urSeLf,
    nO oNe eLse wiLL knOw hOw toO.....''

    July 22, 2009

    .................@<@ di dalam bilikku ..~

    Dalam bilik aku yang best ne aku keseorangan lagi..ditemani maggi yang ala - ala spaghetti ne ..
    di dalam bilik aku yang gelap nie, aku bermuhasabah diri dengan laptop ku..
    di dalam bilik aku yang wangi nie, aku membaringkan diri sambil makan coklat import dari langkawi,
    di dalam bilik aku nie, aku menikmati sepuas - puasnya tido sambil memeluk bantal busukku..
    eemm...kerana bilik ku, katil ku,membuatkan ku malas nak bangun dari tido,
    malas nak bangun pagi g kelas,
    malas nak bangun pegi mane2 pon..
    malas nak merayau g bilik kawan2 yang lain..
    hinggalah, aku malas nak g toilet yang jauhnya dari bilik aku..
    yang jauhnye beberapa selang bilik student2 yang lain..
    yang jauhnye xsampai 1 min..ini semua kerana bilik ku, katil ku yang membuatkan ku sentiasa keseorangan di temani bantal - bantal busuk ku yang menemani tidurku..
    tidurku yang nyenyak kerna bantalku,
    tidurku yang bahagia di temani laptopku,
    tidurku yang sempurna dengan kipas di depan aku,
    tidurku yang tak tahu esok lusa aku dapat menikmati katilku,
    bilik ku, bantal busukku dan laptop ku...
    ku tidak tahu...
    ku tidak pasti..
    kerna katil ku dan bilik ku yang best membuat kan aku mahu tido sekarang..
    mudahan bisa ketemu esok dengan coretan dari katilku yang selesa ..
    dengan karyaku yang ntah hape2,
    dengan jiweku yang kosong dia atas katilku ini
    dan xlupe juge sumber inspirasi ku gita gutawa yang menidurkan aku...
    sudah pasti beliau harus menidurkan aku setiap malam..
    sudah pasti membuatkan ku lena dengan lagu2 nya,
    membuatku nyenyak bersama mimpi yang indah,
    membuatku berada di dalam fantasi mimpi yang indah,
    selamat malam bintang..
    selamat malam bulan..
    selamat malam kesepian..
    selamat malam kesemuanya........

    July 21, 2009

    semester baru start!!~


    tak sangka rasenye cepat masa berlalu..tahun pertama aku da nak abes..mcm xpercaya..masa itu emas bagi orang macam aku skrg nie..yela, manew nak kejar due date, nak g kelas yang pack dari isnin sampai ahad..semua tu terasa berharga bagi aku..sume nak kna kejar lately..aku bukan ape, course study yang aku amik skrg ne aku xpnah amik pown mase aku blaja kat sekolah atau kt kolej dulu masa diploma..tak sangka jugak degree level ne tough giler..aku kena blaja subjek yang aku xpenah blaja..giler wasenye kepala aku jap..susah gak rupenye..tapi,aku berpegang pada prinsip 'Dimana Ada Kemahuan Di situ Ada Jalan'..aku percaya pada diri aku sendiri yang aku jugak mampu lakukannya..aku akn cuba buktikan pada diri aku sendiri,aku sahut cabaran ini untuk masa depan aku jugak.. bile fikir - fikirkan kan balek cam kelakar pown ade gak aku nie..aku tataw camne aku ley terima offer ne..mungkin ade hikmahnya jugak aku sambung belajar nie..at least kalau aku keluar esok of course la orang akan lebih respek aku dan bile aku grad nati of course la jugak aku dapat kerja yang baik..cita - cita aku nak jadi businesswoman dalam bidang iklan komersial..aku suka advertising dari dulu lagi..aku minat nak involved dalam bidang yang memerlukan daya kreativiti aku nie..aku suka nak mengaplikasikan ape yang aku ade..Jiwe aku jiwe seni..Glemer>? aku suke kan glemer ne!!! maksud aku,aku tak perlu nak jadi artis baru nak glemer tapi glemer dengan kerjaya aku ..seorang advertiser yang berjaya insyaallah.. hahahha..tu la matlamat sebenarnya aku ade kat cne..ingat aku suke ke dok kt cne..mcm2 kna lalui..aku lebih windu kan mase aku study diploma dulu..kawan2 yang best,sekepala,gile2...tapi kat cne xsame..aku kna blaja 'survive', nasib baik aku tak g oversea kalo x..adeh...lagi jiwe aku kachaw..dalam negara pown terumbang ambing lagi ne..emm..aku amik ne sebagai cabaran untuk aku..kesimpulannya, aku berani amik risiko walaupun aku tataw risiko yang aku amik ne sangat besar dan mencabar bagi diri aku, insyallah aku akan berusaha menjadi yang terbaik dalam kehidupan aku yang akan datang nie..Amin.

    pss/: at the same tym aku suka gak nakjadi pakar motivasi nie..hahahha..

    June 06, 2009

    the greaattttt holiday!!

    da lame aku tak update blog aku ne rasenye..now,im back..aku nak coretkan sedikit jew walaupun tak banyak..em..cuti ne aku buat ape jew..buhsan gle la...aku check result aku utk sem lpas punye tak kuar lagi...aku rase kwn2 aku result dorg mesti cemerlang punye..adeh...aku sambung nati sebab banyak kerja la akhir2 ne...ok c ya..

    to be continued..

    May 03, 2009

    lolollloalalaoo...memori tercipta..~

    heee...ne la sir BI kitowunk yang plg kitowunk syg...isk3...

    haa..ne mase aku diploma dulu..hauzmate yang plg aku syg mereka ne..manew la agaknye dowunk ne ea..lost contact lol..huhuhu.. =p

    in auditorium la...

    haaa....ne bawu nampak...isk3..wondering why la...where am i? heheheh~

    isk3...how messy my stuff...eewww~

    hampeh tol hamzah ne..ngeee..kan da takowt ne~ adess..
    .
    i will mish my fwen a loads!!~

    agaknye ape yg dye tgah buat 2 ea...isk3...

    integrasi day kitowunk yg happenin'..akoo kat manew ea? agaggagaga~

    dalam auditorium ..nga dgr pengarah kitowunk berucap...tym ne kat belakang,lmbat masuk,xpat dok depan skali..adess..law tak ..ley dok ngadap face to face muke pangarah akoo ne..agagaga~

    syera,myra n sha @sunway pyramid

    ngan my fwen farish yang mengong2 ney@pc fair kLcc...ahaks..~

    alllaaa..blur lak pic ne..sape yang amek ntah...~

    my fwens ...mase mlm bbq..b4 semester break la wey... =p

    hohoohoho..dlm LRT..pown sempat lagi.. =p

    emm...delicious!!~

    syeraaaaaaaaaaaaaa~

    ngan dayah@sogo ...agagaga~

    sempat lagi tu yang xpaham..agagaggaga~

    video

    April 29, 2009

    hilang..........~

    sedang aku duduk melayan pewasaan,sempat gak la aku menyalin mende ne..yayy..

    Dimanakah cinta sejati
    Yang memberi ketenangan hati....
    Sampai kapanku harus menanti,
    Kau pergi dan mungkin tak kan kembali..

    Dan aku menangis dan aku terluka..
    Bila..
    Dan aku menangis dan aku terluka....
    Bilaa...
    Engkau menghilang...
    Kau pergi dari ku tinggal kan ku
    Lewati malam tanpa kasihmu
    Ku rangkai kata
    Ku rangkai nada
    Yang ku ingin hanyalah cinta
    Dan semua menghilang..
    Dan semua menghilang..
    Dan semua menghilang..

    Semua karena cinta ku menangis
    Semua karena cinta ku tertawa
    Semua karena cinta...
    Semua karena cinta...

    Dan kau tinggalkan hanyalah luka
    Dan semua menghilang..
    Dan semua menghilang..
    Dan semua menghilang..

    Semua karena cinta ku menangis
    Semua karena cinta ku tertawa
    Semua karena cinta...
    Semua karena cinta...

    semua kerna chenta aku terluka dan menangis...tetibe aku diterjah!! abes ilham aku..ayayayy! bawu nak layan jiwa ....kachaw tol...isk3..
    sha : syera,jum lepak mId ..mkn sizzling!!
    aku : yayyy!! sok ade paper lg....jum ah! heee~

    begitu la cite aku ari ne...ape2 je la... =)

    April 26, 2009

    everythin' happens for a reasons..

    cuaca hari nie sesalju hati aku yang lara...sejuk dan mendung jew...aku tataw la,supposed to be skrg ni aku baca buku, sok adew exam lagi...sebenarnya, tepat ke tindakan aku sambung belajar ni? berbeza dengan course yang aku amik dulu..jiwa aku kearah seni dan hiburan tapi apa yang aku , buat sekarang ni? emm..aku menyahut cabaran untuk datang ke sini dan belajar lebih lagi dari apa yang aku xpernah fikirkan dalam kehidupan aku sekarang ni..segala yang terjadi dalam hidup aku ni seolah2 mcm drama kat TV,bezanya xdew skrip je....


    sekarang ni jiwa aku tengah kachaw sangat..aku berfikir dan menganalisis diri aku sendiri, aku sukakan perhatian,bile perhatian tu da beralih kat org lain mesti aku frust sgt...yayy..sedih sangat aku rase sekarang ni..aku da la takde bestfren kat sini...mama aku cakap jaga diri baik2 kat tmpat orang..tak sume org akn suka kan kita...tak sume orang beri perhatian sepenuhnya kat kita..aku kena berdikari...emm..aku take note pesan mama aku dan simpan kat dalam kotak hatiku...betul cakap mama aku..aku sekarang kena berdikari, belajar untuk tidak terlalu bergantung pada orang lain...I mish my mom wery much!!~

    sumtyms, aku wase cam tak hepy je dengan diri aku sendiri..mungkin secara luarannya,aku nampak macam tak de masalah, hidup aku enjoy, heppy ngan kawan2...entahlah, aku rasa sunyi la...aku rindu sangat kawan2 aku yang dulu, hehehehe..my lifestyle dulu dgn sekarang da byk berubah..n skali skala aku wase cam nak patah balik masa seperti aku tak nak duduk n tinggal kat sini. ...mama,abah...nak balek!!! aku lebih senang bersendirian.......malas nak amik port dowunk nie sume...! aarggghhh!! tensionnye..........xde mood langsung nak jawab exam esok....

    April 25, 2009

    picture of my Life...~

    three sista..heee~ =)
    me n my Luvly sista...

    oso xlupe my fwens ne sume mase diploma show,KYM Melaka~ Luv u aLL!~

    wif my sweet qma, my roomate la...heee~

    netball team..ganbatte!!~

    wif my cLassmate ...huhuhuhu...guess me di mana agaknye?

    i luv tiz part....uwaaa!! mish u all loads~!

    bbn weds ....sgt bahagye melihat dye skrg..heehhehe~

    there guys!! tis one is the latest me...the cute person in the world..ahax!!~

    my beshfwen bbn~ I lebiu b..hehehe..

    my gorgeous family!!~ Luv Mom,Dad,Sis...!!


    kwn2 gwe yg rawx!!~

    mish gle kat dowunk ne sgt2!!

    akoo suke gak men mende neyh...heheheh~

    all students Bachelor in Bussiness Administration 08/09 UUM,Sintok

    futsal is my everythin' now~


    wif my chenta aty...<<>

    kalo jiwe kachaw jew..msti ne jd peneman..alahai...


    April 24, 2009

    thinking of you...~


    Comparisons are easily turned
    Once you've had a taste of perfection
    Like an apple hanging from a tree.. i picked the ripest one
    I still got the seed..You said move on..Where do I go
    I guess second best..Is all I will know
    Cause when I'm with him..I am thinking of you
    Thinking of you..What you would do if..You were the one
    Who was spending the night..Oh I wish that I was looking into your eyes
    You're like an Indian summer..In the middle of winter
    Like a hard candy..With a surprise center
    How do I get better..Once I've had the best
    You said there's..Tons of fish in the water
    So the waters I will test..He kissed my lips (omg!!~)
    I taste your mouth..He pulled me in..I was disgusted with myself
    Cause when I'm with him..I am thinking of you
    Thinking of you..What you would do if..You were the one
    Who was spending the night..Oh I wish that I
    Was looking into...You're the best..And yes I do regret..How I could let myself
    Let you go..Now the lesson's learned..I touched it I was burned
    Oh I think you should know
    Cause when I'm with him..I am thinking of you..Thinking of you
    What you would do if..You were the one
    Who was spending the night..Oh I wish that I..Was looking into your eyes
    Looking into your eyes..Looking into your eyes
    Oh won't you walk through ...And bust in the door
    And take me away..oh no more mistakes
    Cause in your eyes I'd like to stay...stay....

    what shud i do? i've already lost him.......... =(

    hari semakin laju...heee~

    eceh..dgr topik ye cam gempak jew..huhuhu~sajew je...yela,ari2 me jalani kehidupan yang sama..mengadap buku, bilik kuliah, muka lecturer me, pas2 kena wat aktiviti..ades...tup2 da abes semester da...sekejap je mase berlalu..huhuhu...

    emm...td me open my fwen nye fwensta, wah...msg2 da bahagye ngan life b'family...swonok ngat tgk everybody sume hepy jew...all my college mate sume most of 'em married already, kawn skool me mase kat Smk Saas, Kajang dulu pown wamai yang da kawen n adew anak sendiri...emm...life me baru je nk bermula, peneman hidup me stp hari adalah buku...so funny aite? boyfwen...emmm...cdeyla xmo cite..

    nie la all my college mate now~ =)

    mereka sume adew perjuangan mereka masing2, same cam me gak la, perjuangan me masih harus di teruskan, jodoh pertemuan ajal dan maut semuanya sudah tertulis xguna kite bersedih dan tangisi benda yang da lepas kan॥apa saja yang datang kat me, me redha...me taw yang terbaik tu sumenye datang Allah SWT, yang buruk sudah tentu dari diri kita sendiri..kawan -kawan di sekeliling me yang happening, suka duka bersama...of coz i luv my roomate wery much...dowunk banyak membantu me and all my fwens sume kat cne...sayang u all wery much!!

    April 23, 2009

    Life is just follow the fLow...~


    tym konvo ary too...windoo ngat tym ne~

    '' One day, i want to get what i wanted in my life! i dun care what peeps say about me...i want my own car, house, n everything in this world!''~

    setiap orang mengimpikan sesuatu dalam hidup mereka. Begitu juga aku. aku pasti mahukan yang terbaik dalam hidup aku. takkan aku nak duduk dan lihat jew kejayaan owunk len kan? cita - cita aku tinggi, xmustahil kalo aku berusaha keras aku mampu memiliki apa yang aku inginkan. Bak kate pepatah, ''tanpa mimpi, ia xakan jadi realiti''...

    Dalam mengecapi semua kejayaan ini, aku terfikir, apa sebenarnya kehidupan itu sendiri? ini adalah kehidupan aku, bagi aku 'Life is Complicated'...terlalu byk masalah yang dtg kat aku, kadang - kadang aku sendiri naik buhsan dgn life aku yang xseberapa ne..mungkin jiwa aku memberontak mahukan sesuatu yang lain atau buat sesuatu yang adventure mungkin..aku sendiri tataw ape yang aku nak...tapi ...''Life is not Like wat U think'..u have to think deeply wat is exactly Life is mean...

    positifnye, hidup ini indah..Life is bEautifuL..kalo kite btol2 menikamati kehidupan ini, tapi kenapa ada sesetengah kite ne yang merosakkan life kite sendiri...aku sendiri pown xphm la manusia ne, aku igt aku sowunk je yg complicated..adeh...

    bak kata kawan aku, ' Life is just Follow the fLow' ...redha jew dengan ketentuan Tuhan, lagipown kite ne manusia hanya mampu merancang dan selebihnya Tuhan yang menentukan..Tuhan itu mencipta dunia ini untuk kita tahu apa matlamat kita sebenarnya hidup ne. Sudah tentu beramal kepada yang Maha Esa, apa yang telah di tentukan itu kita harus redha namun kite juga sebagai manusia harus mengubah corak kehidupan kita dan nasib kita sendiri. Bukannya hanya menunggu seperti 'Bulan yang jatuh ke riba' untuk mendapatkan sesuatu yang kita inginkan itu.

    kehidupan ne chantek sgt...hargai la ia sementara kehidupan di dunia yang sementara ini masih ada...sok kat akhirat kehidupan itu akan bertambah chantek jika kita tidak ingkar dengan suruhanNya...~

    November 18, 2009

    sUppOrt Our LocaL mUsic LoL..~





    guys!! it wILL great weeKend for us to listening and suppOrt oUr Local musIc..i Luv indIe band!! cOme and join Us here...sIyesLy fOr u all guys whO out of ur mind!!~

    Bandstand MusIc FestivaL
    venue :
    KomPleKs raKan Muda, pUchong
    5 dec 2009

    RocK the WorLd 9
    venue :
    Sunway Lagoon, sUnway
    19 dec 2009

    p's : any infO catch me at myspace/syeraskankin-g ok!!
    cheCk it Out gUys!! ^_^

    FinaL exaM da abess!!

    hwaaaaaghh!! lega wasenye kepale otak aku...abesla sudah semester ini....time to reLax!! whoOa...smaLam last paper marKeting yang menyerabutkan paLe otak yang mmg dah berserabut da pown ne...huhuhu...dengan suasana yang sejuk dan damai ne mnyebabkan aKu mls nk mangun LOL...adesss...aKu tgk dOwUnk ne settLe mngemas da, pacKin brg2 dLm kotak & stndy nak baLek da pown..tp aku? aKu masIh di atas katiLku yang empuk ini...mLs nye nak mangun...hujan dILuar sane menggaLakkan aKu utk smbung tito...nape aKu tak excited pown naK bLek? sebab aKu kene dOk cne Lame lg!!! kNe g Kursus Leadership la pulak!! sesuwai la bg aKu yg mang ade sikap pemimpin yang cemerLang dan xterbiLang2 ne..wawawawa...serabutnye aKu...!!

    ++positifnye, aKu ne sKe berJaLan, tgK tmpat owUnk..sib bek xbwat kt area kOLej aKu ne, kaLo x jgn haraP aKu nak g LOL..kUrsus aKu 2 kt baLing, Kedah ...swOnok nye dpt jLn2 b4 baLek..aKu mang sKe jaLan2 ney..bg jeLa mane tmpat pown..sUme aKu da traveLLin' da..sO aKu anggaP la kursus aKu ne sebahagian drp aKtiviti traveLLin' aKu tym cuti...muahahahha...mang best La otak aKu...save budget!! wink2!

    pLan aKu byk tym cUti ne...kne g maJLis kawen membe aKu mse doK koLej duLu kat mLk..alahai..da kawen da beLiau2 ne..aKu jugek yg msih sOLo..whee...pas2 ape lg eK? g kOnvoi kOwt..but,stiLL in pLannin'..kaLo jadi mesti best ah!! havOc!! sesuwai dgn jiwe Ku yang keLajuan ne...pas pnat2 study, ngadap buKu jew n xKuar2 whoLe sem, haaa...ne La masenye aKu aKtifkan diri..sebuLan cuKup penuh dgn aKtiviti...no rest but i Like it!!

    pe2 haL pown..pacKin brg duLu..adess...masaLah aKu sKunk ne adaLah.....
    MALASNYE NAK BANGUN WEYH!!!



    November 12, 2009

    perempuan vs lelaki?

    Isu aku kali ne mang best ah, sebab pengalaman orang di sekeliling aku...erm,kite di jadikan di muka bumi ne mmg untuk b'pasangan2..aku xpnah nak nafikan tu..erm tapi aku musykil knp zaman sekarang ne makin advance dalam berchenta..aku musykil dengan perkataan chenta kerana btol2 chenta atau chenta kerana nafsu jew..hahahha...

    well..chenta tu mmg indah..xdi nafikan..tapi,kebanyakan chenta sekarang ne pown sekadar cuma nafsu semata2...di mana letaknya maruah seorang perempuan bile dah serah semuanya pada sang lelaki? ape yang tinggal pada si perempuan untuk teruskan kehidupannya? ape yang akan terjadi padanya? sang lelaki bermaharajalela,berfoya2 di luar sana tapi si perempuan yang menanggung deritanya...hahaha..ne cerita zaman dolu2 kowt..skrg ne lagi advance kowt..lelaki ke pompuan ke same jew...due2 advance, xmo kalah kunun...si pompuan ne ade yg gak bangga story satu KL yang dye xde V**!! owh, banggenya kalo dpat m**n nan ramai lelaki...erk? what is really happening?

    ade lagi ke chenta yang btol2 ikhlas ek? MUNGKIN ade! tapi, probability nye kureng la...huhu...baik lelaki ke pompuan ke da xkesah kowt..<
    aku xla nak bangga diri sendiri, sebab aku pown xsempurna kowt, banyak kurang dan salah silapnye..cume aku sedih2 sebab kawan2 aku ramai da terjebak dlam isu yg mcm neyh...aku cume nak pesan dan nasihat atas dasar kewanitaan dan persahabatan sesama Islam..kalo dapat berfikir dengan baik tu Alhamdulillah ler..kalo yang msh blom terbukak atynye tu..bawk2 la diri tu menuju ke jalan kebenaran ye...aku jugak manusia biasa..xlari daripada melakukan kesilapan..apa yang baik tu dijadikan tauladan, yg buruk tu kite jadikan sempadan..yang buruk tu semestinya dtg dari aku dan yang baik tu dtgnye ALLAH swt..mintak maaf bg sesiapa yang terasa..cume omongan kosong je disini..MARILAH MENUJU KEJAYAAN!

    wallahulam....
    >.< PENANTIAN >.<

    Bulan dengarkan lantunku
    bintang temanilah aku
    terangi gelap malamku

    aku ingin engkau tahu
    ku kan selalu menunggu
    hilangkan rasa letihku

    Bila nanti kau mengerti
    kumohon terangi aku

    dalam hatiku
    ingatkan aku
    untuk menahan rasa hati lelahku
    yang slalu ...
    rindukan tawamu dalam hatiku

    hanya dirimu ...
    beri malamku yang menghiasi jiwa
    yang rapuh
    terlalu merindumu
    hoo oo ooo....

    Bila nanti kau mengerti
    kumohon terangi aku .....

    dalam hatiku
    ingatkan aku
    untuk menahan rasa hati lelahku
    yang slalu ...
    rindukan tawamu dalam hatiku
    ingatkan aku ku kan tetap menantimu
    hingga hati itu
    kan jadi milikku huuu...uu....

    perasaan kite tak boleh di tipu kan? percaya x, yang aku hampir meLupakan dye ..LIFE aku sekarang ne happy sgt! ye la..aku ade kawan2 yang sentiasa menghiburkan aku setiap masa, dgn commitment study aku lg, byk benda sebenarnya yang aku boleh buat untuk aku lupe kan dirinya..aku taw dye da bahagye skrg...aku xpernah nak berdendam atau membalas dendam kpd dye..bg aku, itu semua takdir..mungkin aku mmg xdi takdirkan bersama dengan dye..adew hikmah kowt Tuhan nak tunjukkan..aku redha sangat sekarang ne n aku malas da nak fikir pasal chenta ne lagi..kalo btol chenta tu ade untuk aku..insyaallah..Tuhan tu kan Maha Adil dan Mengetahui..btol, life kite kt dunie ne pown cume mampu merancang jew..so ape yg terjadi tu pown telah di tentukan..harus kah membazirkan airmata untuk seorang lelaki yg xpernah menghargai kita dalam hidupnya?


    November 11, 2009

    hati Ku

    aku yang masih tidak mengerti
    bagiKu hidup ku cuma mimpi
    yang tidak bisa di atas realitinya
    ku tahu betapa diri ku ingin
    mengecapi cinta

    hati ku yang luka pilu
    pedih meratapi kedukaan
    jiwaku kosong sepi tanpa cinta
    seperti ingin berlari di udara
    bernafas dengan hembusan
    terlontar pasrahku
    di dalam kegelapan yang mencengkam

    cinta..bagaikan tidak hadir untukku
    puas ku menunggu hadirnya bayangan
    hingga kini tidak kesampaian
    aku ditinggalkan dengan kesedihan
    percintaan ini sungguh menyakitkan
    sehingga ku alpa erti keindahan
    ku hidup dalam sandiwara sepi ku
    tiada yang memahami jiwaku
    aku seperti tidak berdaya
    mencari cari di mana cahaya
    ku pasrah dengan segalanya
    kepadaMu jua Ku berdoa
    meneruskan kehidupan di dunia
    yang sementara..

    September 03, 2009

    gathering ex student STMS..~


    bukan ne jew,wamai lagi taw..

    ermm...ary ne pas balik kelas..aku dapat sms dr Gmie..dye text aku nan ayat 'syera,ang nk join x berbuka pose nan ex stms yang len'? aku dpt je msg tu akoo twos kol gmie...waa...hepy gile aku dgr..aku ske gile jmpe dowunk ne sume..bayangkan last kitowunk jmpe mase konvo ri 2..waa...tensen gle aku..

    gmie ckp gath kitowunk kat sunway tiz weekend...sume ex2 student STMS sume twon..tapi batch kitowunk ade ke? aku nan gmie mang excited gile nak g..pas2 tadi aku YM nan gmie dye ckp dak2 bantch kitowunk namo twon...isk3..nak nanges akoo wase...akoo taw dowunk bz nan kerjaya dowunk tp bile da adew gath cmne sume ade xkn la namo twon...

    aku ske gile mase zaman aku study diploma dulu...kwn gile2...xstress...mang struggle gle tym 2 ..nk abes study punye pasal...erm...bile fikir2 blek, aku jew la yang excited nk jumpe blek dowunk ne sume..tapi dowunk langsung xde semangat kesukanan langsung nk jmpe blek..bak kate membe aku wanie, same batch advertising gak nan akoo dulu dye ckp '' agaknye kite ne da branak pinak bawu nk jmpe balek..' wakkakkakaa..aku xley bla nan ayat dye, tp mang btol pown ape dye ckp...

    erm..now aku nga berusaha tarik membe2 aku ne supaya pegi jugak!! any info kat facebook aku ler...

    Venue : Rest Tree Kopitiam, Sunway Mentari
    Time : 6pm - 10pm
    Date : 5 sept 2009
    www.facebook/syeraskankin.com

    August 18, 2009

    keep on moving...~

    Life must gO on whuteva it is..believe to urseLf n beLieve to Allah SWT..you will be better ....Keep On mOving wif ur Life....

    I can almost see it
    That dream I’m dreaming but
    There’s a voice inside my head sayin,
    You’ll never reach it, Every step I’m taking,
    Every move I make feels
    Lost with no direction
    My faith is shaking but I Got to keep trying
    Got to keep my head held high

    There’s always going to be another mountain
    I’m always going to want to make it move Always going to be an uphill battle, Sometimes you going to have to lose,
    Ain’t about how fast I get there,
    Ain’t about what’s waiting on the other side
    It’s the climb

    The struggles I’m facing, The chances I’m taking
    Sometimes they knock me down but
    No I’m not breaking
    The pain I’m knowing
    But these are the moments that I’m going to remember most yeah
    Just got to keep going
    And I,
    I got to be strong Just keep pushing on...

    There’s always going to be another mountain I’m always going to want to make it move
    Always going to be an uphill battle, Sometimes you going to have to lose, Ain’t about how fast I get there, Ain’t about what’s waiting on the other side It’s the climb

    There’s always going to be another mountain I’m always going to want to make it move Always going to be an uphill battle,
    Sometimes you going to have to lose,
    Ain’t about how fast I get there, Ain’t about what’s waiting on the other side It’s the climb....

    Keep on moving Keep climbing Keep the faith baby It’s all about It’s all about The climb Keep the faith Keep your faith .....

    August 10, 2009

    kedamaian di hati ....


    hari nie ku lalui kehidupanku seperti biasa...
    ku nekad akan sesuatu yang semua tentang kita akan aku lupakan...
    ku lontarkan kenangan kita bersama jauh dari kotak hati ku ...
    kini ku pasrah dan redha ..yang berlalu, biarkan berlalu...
    .aku berada di bumi yang nyata kini.

    hari nie ku rasa kedamaian itu...
    hujan yang turun tidak berhenti, melupakan igauan semalam..
    setiap hari ku berdoa agar aku sentiasa tabah dan kuat dalam

    menempuh segala dugaanNya..
    ku tahu..yang terjadi tidak mungkin akan berpatah kembali..
    aku harus teruskan kehidupan ini..
    demi diri ku...

    dari sudut hati ku,
    ku merenung kembali sejarah silam yang aku takkan boleh lupakan,
    bersamanya membuat kan hati ku senang...
    bersamanya memberi ku inspirasi untuk meneruskan kehidupan ..
    sehingga kini dirinya menjadi inspirasiku ..
    kerana inspirasinya juga membuat kan ku tidak patah semangat untuk belajar...
    diriku terlalu menyayanginya...
    terlalu chenta padanya...
    kerana chenta itulah inspirasiku untuk teruskan kehidupan...
    terima kasih chenta ...~


    ''get ur Life move on...dont ever let urseLf died because of Love..take it as a positive way because only you can change urseLf..trust me..Love is not kiLLer but only you kill urseLf because of Love...''~syera

    July 27, 2009

    sendiri ....


    inspirasiku kembali lagi...di kala ku bersendiri..di temani kesepian...
    kesepian mengajar aku erti kehidupan...kesepian memberi aku ruang untuk berkarya,
    kesepian juga yang membuatkan jiweku kosong dan tenang di atas katil ku...
    ku sendiri lagi ...ke kuliah...menunggu bas...membeli makanan...hanya aku..
    tiada yang menemani...
    ku pulang ke hostel ku...ku lihat kiri dan kanan ku...sepi...
    ku msuk ke bilik ku..ku lihat room mate ku ..sepi...
    ku buka laptop ku...menchari sebuah jawaban di dalam kamus hidup ku...
    tiada yang pasti...
    myspace...facebook...hanya inilah yang menemani sepi ku...
    aku seolah terasing di dalam duniaku sendiri...
    aku seolah tidak berada di dunia yang nyata...
    aku seolah bermimpi di alam fantasi...
    aku seolah tidak bernyawa lagi...
    kerna aku....sepi....
    sepi tanpa chenta di hati...
    sepi kerna tiada siapa yang peduli...
    sepi yang mencengkam hati..
    sepi yang seolah tiada hujungnya lagi...
    tatkala aku menchoret karya sepi ku ini..
    mataku tertutup...
    hanya bunyi kipas yang mencarik - carik ketenangan ku...
    mataku terpejam...
    jiwaku menulis....
    segalanya tentang kesepian ku...
    lantaran ditinggalkan oleh kekasihku..
    segalanya tidak bermakna lagi...
    ku teruskan kehidupan ku tanpa sms darimu...
    tanpa panggilan chentamu..
    tanpa gurau sendamu..
    tanpa menyedari yang aku benar2 chenta kamu,
    tanpa aku phm ketiadaan diri mu di sisiku..
    sungguh terasa berat bagi ku melepaskanmu..
    seperti gunung yang menghempap diri ku...
    aku mati..
    aku sepi..
    aku pergi..

    July 24, 2009

    menchari chenta ...



    sum people said..'luv is everythin' to for everyone', n some peeps said 'luv is like sugar, sweet and tasty' and some peeps said oso 'Luv is such a ridiculous thing and dun trust LOVE!!''

    Itula statement yang orang selalu definisikan cinta itu sendir mengikut perspektif individu. Cinta itu buta? betul ke? setengah orang ckp ye..setengah orang ckap cinta tak buta tapi pandangan kita yang buta pada pasangan kita..mane satu betul ne? aku pown tak tahu yang mane satu definisi tentang cinta ne..sgt subjektif kerana ia melibatkan hati dan perasaan..kite tataw nak nilai bagaimana ia bermula dan tibe2 kite rase sesuatu yang meresap di dalam jiwe..mase tu ape je yang kite buat xkena..2 pendapat aku la...definisi tentang cinta ne sebenarnya banyak..aku pown tataw nape aku wat topik mcm ne malam ne..tibe2 mood aku ingin meluahkan segala yang terbuku di hati..

    aku nak share cket la pengalaman chenta aku yang pertama..huhuhuh..ade kew? 2pown bermula selepas SPM,alamak kantoi lak..tym 2 aku aku sendiri tataw ape mkna chenta hinggalah satu hari aku pernah tersuka kat mamat ne tapi...aku tak pernah gtaw yang aku suke dye..klaka gle la tym 2..aku takut nk mulakan dulu..yela, nati orang kate perigi yg cari timba..adeh...so, smpai skrg aku pendam...huhuu...friendster dan facebook la yang menemukan aku ngan dye semula..tapi.....emm...nak dijadikan cerita dye da pown bertunang..(how sad!!)..aku wase cam alamk cdey gle nie...xde harapan la nampaknye..hahahahha...tapi, aku redha dengan ketentuan Tuhan yang sememangnya aku ngan dye xdew jodoh...heuheuuehe....

    tu jew la yang aku ingat sebab sampai sekarang pown aku tak de hubungan dengan sape2 lagi...mampu kah aku untuk bercinta lagi? aku sendiri tak ade jawapannye sekarang....kosong..sepi...

    emm...RAMAI yang tahu mengenai cinta. Ramai yang tahu menyebutnya. Bahkan ramai yang tahu meluahkan kata-kata indah sekadar menzahirkan keindahannya. Tetapi apakah sebenarnya cinta? aku dapat sumber ne dr sumber yang ley dipercayai laaa...

  • Sifat cinta

    Cinta itu suci, mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta itu sempurna. Jika tidak, cinta akan cacat. Itulah cinta sebenar

  • Cinta wujud sejak dilahirkan

    Rasa cinta sedia wujud di dalam jiwa manusia sejak manusia itu lahir ke dunia. Cuma manusia akan melalui tahap kelahiran cinta bermula dari cinta kepada belaian ibu, membawa kepada cinta kepada kekasih dan akhirnya setelah puas mencari cinta suci, maka cinta kepada Tuhan.

    Wujudnya cinta itu tidak dapat dilihat tetapi dapat dirasa dan cinta sebenar itu suci murni serta putih bersih.

  • Cinta bersedia

    Bila sampai masanya di setiap tahap cinta, maka Tuhan menjadikan manusia itu bersedia menerima cinta itu. Pada mulanya, jiwa bersedia menerima cinta, lantas sedia pula untuk berkongsi rasa kewujudan dengan dikasihi.

    Seterusnya, sedia untuk mengikat setia serta saling memahami. Setia untuk dipertanggungjawabkan kerana cinta. Sedia untuk menyerah diri pada yang dicintai.

  • Cinta itu indah

    Walaupun kewujudan cinta tidak mampu dilihat, cinta itu indah dan cantik. Cantiknya itu tulen dan tidak bertopeng. Bukan saja ia cantik malah suci murni, bercahaya gemerlapan dan putih bersih.

  • Cinta itu mengharapkan balasan

    Cinta antara manusia itu menjurus kepada jodoh atau pasangan, daripada diri yang punya persamaan. Apabila dapat apa yang dicari, bermakna cinta itu sudah bertemu yang paling sesuai dan secocok dengan jiwanya, untuk bersatu kembali.

    Kehendak itu timbal balik sifatnya kerana manusia dalam bercinta tidak hanya menerima tetapi juga memberi.

  • Cinta itu menakluki

    Sifat cinta itu ingin menguasai. Dia mahu yang dikasihinya itu hanya khusus untuk dirinya. Dia tidak mahu ia dikongsi dengan orang lain. Sifat ini menuntut hak untuk mencintai dan dicintai. Tetapi, dalam pada ingin menakluki, ia juga ingin ditakluki sepenuhnya.

  • Cinta itu mengetahui

    Pada asasnya, sebenarnya cinta itu mengetahui. Orang yang bercinta tahu siapa yang patut dicintainya. Cinta tidak perlu bertanya. Manusia boleh jatuh cinta tanpa membaca ilmiah atau novel cinta.

    Mereka tahu apa yang perlu dilakukan. Tetapi, cinta cuma tahu bercinta. Ia tidak tahu peraturan cinta jika tidak diberikan panduan.

  • Cinta itu hidup

    Cinta ibarat manusia, boleh berputik lalu mekar serta boleh layu dan gugur. Cinta itu punya deria dan perasaan. Cinta mendengar cinta, berkata cinta, melihat cinta. Cinta ada segala-galanya. Sayang, benci, cemburu, gembira, sedih, tenang, tertekan, ketawa dan menangis.

    Cinta itu hidup sampai satu ketika ia akan menemui mati. Tetapi ramai orang berharap supaya cinta itu kekal selagi dia masih hidup dan tetap hidup walaupun sudah mati.

  • Cinta itu suci

    Sebagaimana yang banyak diperkatakan, cinta itu suci. Sucinya cinta bukan bermakna ia tidak mengharap balasan. Cinta mengharap balasan cinta. Sucinya cinta bermakna ia tidak bernoda dan tidak pula berdosa.

    Itulah sifat asal cinta, ia suci bagaikan anak yang baru lahir. Mereka yang kenal erti cinta akan cuba mengekalkan cinta itu sesuci mungkin. Mengekalkan cinta suci bermakna menjauhkannya daripada godaan nafsu yang tidak ada batasan. Disebabkan nafsu, cinta suci jadi bernoda dan berdosa.

  • Cinta itu pesona

    Cinta itu bukan saja indah tetapi mempesonakan. Ia bukan kerana cinta itu nakal sifatnya tetapi kerana ia suci dan bersih. Ia adalah sebagaimana kita melihat bayi yang comel dan bersih. Dia senyum dan merapati kita. Kita pula terpesona kerana bukan saja ia comel tetapi kerana dia adalah insan yang tidak berdosa.

    Sifat cinta yang mempesonakan itulah yang sering membuatkan manusia berbuat silap apabila bercinta. Apa saja yang dilakukan kekasihnya mempesonakan dan nampak cantik serta betul walaupun itu adalah satu dosa serta akan menodai cinta itu sendiri.

    Itulah juga yang menyebabkan orang yang bercinta itu walaupun seorang yang bijaksana, akan menjadi bodoh kerana pesona cinta. Akal itu mampu dikalahkan nafsu. Nafsu itu tidak boleh dikalahkan melainkan jika kita sentiasa ingat kepada Tuhan Yang Maha Pencipta.

  • Apakah itu bukti cinta?

    Cinta perlukan bukti. Ramai orang percaya bukti cinta ialah mengorbankan atau menyerahkan apa saja yang dimahukan kekasih. Mereka percaya jika itu tidak berlaku, cinta itu tidak tinggi nilainya.

    Anggapan itu sebenarnya tidak tepat. Jika kita memberikan semua yang diingini kekasih, apa yang tinggal pada diri kita? Benarkah dia cintakan kita bila dia mahukan pengorbanan kita?


  • definisi chenta syera :

    ''i don't know..it's a mystery in a LoVe thang..
    But, I gUesS there are certaIn things abOut LOVE that are FOREVER,
    like yOu beLieve in It, it wILL exist fOr you...
    aNd eVen when you're in LOVE you can't be bLind..
    b'cOz of yOu dOn't LoVE urSeLf,
    nO oNe eLse wiLL knOw hOw toO.....''

    July 22, 2009

    .................@<@ di dalam bilikku ..~

    Dalam bilik aku yang best ne aku keseorangan lagi..ditemani maggi yang ala - ala spaghetti ne ..
    di dalam bilik aku yang gelap nie, aku bermuhasabah diri dengan laptop ku..
    di dalam bilik aku yang wangi nie, aku membaringkan diri sambil makan coklat import dari langkawi,
    di dalam bilik aku nie, aku menikmati sepuas - puasnya tido sambil memeluk bantal busukku..
    eemm...kerana bilik ku, katil ku,membuatkan ku malas nak bangun dari tido,
    malas nak bangun pagi g kelas,
    malas nak bangun pegi mane2 pon..
    malas nak merayau g bilik kawan2 yang lain..
    hinggalah, aku malas nak g toilet yang jauhnya dari bilik aku..
    yang jauhnye beberapa selang bilik student2 yang lain..
    yang jauhnye xsampai 1 min..ini semua kerana bilik ku, katil ku yang membuatkan ku sentiasa keseorangan di temani bantal - bantal busuk ku yang menemani tidurku..
    tidurku yang nyenyak kerna bantalku,
    tidurku yang bahagia di temani laptopku,
    tidurku yang sempurna dengan kipas di depan aku,
    tidurku yang tak tahu esok lusa aku dapat menikmati katilku,
    bilik ku, bantal busukku dan laptop ku...
    ku tidak tahu...
    ku tidak pasti..
    kerna katil ku dan bilik ku yang best membuat kan aku mahu tido sekarang..
    mudahan bisa ketemu esok dengan coretan dari katilku yang selesa ..
    dengan karyaku yang ntah hape2,
    dengan jiweku yang kosong dia atas katilku ini
    dan xlupe juge sumber inspirasi ku gita gutawa yang menidurkan aku...
    sudah pasti beliau harus menidurkan aku setiap malam..
    sudah pasti membuatkan ku lena dengan lagu2 nya,
    membuatku nyenyak bersama mimpi yang indah,
    membuatku berada di dalam fantasi mimpi yang indah,
    selamat malam bintang..
    selamat malam bulan..
    selamat malam kesepian..
    selamat malam kesemuanya........

    July 21, 2009

    semester baru start!!~


    tak sangka rasenye cepat masa berlalu..tahun pertama aku da nak abes..mcm xpercaya..masa itu emas bagi orang macam aku skrg nie..yela, manew nak kejar due date, nak g kelas yang pack dari isnin sampai ahad..semua tu terasa berharga bagi aku..sume nak kna kejar lately..aku bukan ape, course study yang aku amik skrg ne aku xpnah amik pown mase aku blaja kat sekolah atau kt kolej dulu masa diploma..tak sangka jugak degree level ne tough giler..aku kena blaja subjek yang aku xpenah blaja..giler wasenye kepala aku jap..susah gak rupenye..tapi,aku berpegang pada prinsip 'Dimana Ada Kemahuan Di situ Ada Jalan'..aku percaya pada diri aku sendiri yang aku jugak mampu lakukannya..aku akn cuba buktikan pada diri aku sendiri,aku sahut cabaran ini untuk masa depan aku jugak.. bile fikir - fikirkan kan balek cam kelakar pown ade gak aku nie..aku tataw camne aku ley terima offer ne..mungkin ade hikmahnya jugak aku sambung belajar nie..at least kalau aku keluar esok of course la orang akan lebih respek aku dan bile aku grad nati of course la jugak aku dapat kerja yang baik..cita - cita aku nak jadi businesswoman dalam bidang iklan komersial..aku suka advertising dari dulu lagi..aku minat nak involved dalam bidang yang memerlukan daya kreativiti aku nie..aku suka nak mengaplikasikan ape yang aku ade..Jiwe aku jiwe seni..Glemer>? aku suke kan glemer ne!!! maksud aku,aku tak perlu nak jadi artis baru nak glemer tapi glemer dengan kerjaya aku ..seorang advertiser yang berjaya insyaallah.. hahahha..tu la matlamat sebenarnya aku ade kat cne..ingat aku suke ke dok kt cne..mcm2 kna lalui..aku lebih windu kan mase aku study diploma dulu..kawan2 yang best,sekepala,gile2...tapi kat cne xsame..aku kna blaja 'survive', nasib baik aku tak g oversea kalo x..adeh...lagi jiwe aku kachaw..dalam negara pown terumbang ambing lagi ne..emm..aku amik ne sebagai cabaran untuk aku..kesimpulannya, aku berani amik risiko walaupun aku tataw risiko yang aku amik ne sangat besar dan mencabar bagi diri aku, insyallah aku akan berusaha menjadi yang terbaik dalam kehidupan aku yang akan datang nie..Amin.

    pss/: at the same tym aku suka gak nakjadi pakar motivasi nie..hahahha..

    June 06, 2009

    the greaattttt holiday!!

    da lame aku tak update blog aku ne rasenye..now,im back..aku nak coretkan sedikit jew walaupun tak banyak..em..cuti ne aku buat ape jew..buhsan gle la...aku check result aku utk sem lpas punye tak kuar lagi...aku rase kwn2 aku result dorg mesti cemerlang punye..adeh...aku sambung nati sebab banyak kerja la akhir2 ne...ok c ya..

    to be continued..

    May 03, 2009

    lolollloalalaoo...memori tercipta..~

    heee...ne la sir BI kitowunk yang plg kitowunk syg...isk3...

    haa..ne mase aku diploma dulu..hauzmate yang plg aku syg mereka ne..manew la agaknye dowunk ne ea..lost contact lol..huhuhu.. =p

    in auditorium la...

    haaa....ne bawu nampak...isk3..wondering why la...where am i? heheheh~

    isk3...how messy my stuff...eewww~

    hampeh tol hamzah ne..ngeee..kan da takowt ne~ adess..
    .
    i will mish my fwen a loads!!~

    agaknye ape yg dye tgah buat 2 ea...isk3...

    integrasi day kitowunk yg happenin'..akoo kat manew ea? agaggagaga~

    dalam auditorium ..nga dgr pengarah kitowunk berucap...tym ne kat belakang,lmbat masuk,xpat dok depan skali..adess..law tak ..ley dok ngadap face to face muke pangarah akoo ne..agagaga~

    syera,myra n sha @sunway pyramid

    ngan my fwen farish yang mengong2 ney@pc fair kLcc...ahaks..~

    alllaaa..blur lak pic ne..sape yang amek ntah...~

    my fwens ...mase mlm bbq..b4 semester break la wey... =p

    hohoohoho..dlm LRT..pown sempat lagi.. =p

    emm...delicious!!~

    syeraaaaaaaaaaaaaa~

    ngan dayah@sogo ...agagaga~

    sempat lagi tu yang xpaham..agagaggaga~

    video

    April 29, 2009

    hilang..........~

    sedang aku duduk melayan pewasaan,sempat gak la aku menyalin mende ne..yayy..

    Dimanakah cinta sejati
    Yang memberi ketenangan hati....
    Sampai kapanku harus menanti,
    Kau pergi dan mungkin tak kan kembali..

    Dan aku menangis dan aku terluka..
    Bila..
    Dan aku menangis dan aku terluka....
    Bilaa...
    Engkau menghilang...
    Kau pergi dari ku tinggal kan ku
    Lewati malam tanpa kasihmu
    Ku rangkai kata
    Ku rangkai nada
    Yang ku ingin hanyalah cinta
    Dan semua menghilang..
    Dan semua menghilang..
    Dan semua menghilang..

    Semua karena cinta ku menangis
    Semua karena cinta ku tertawa
    Semua karena cinta...
    Semua karena cinta...

    Dan kau tinggalkan hanyalah luka
    Dan semua menghilang..
    Dan semua menghilang..
    Dan semua menghilang..

    Semua karena cinta ku menangis
    Semua karena cinta ku tertawa
    Semua karena cinta...
    Semua karena cinta...

    semua kerna chenta aku terluka dan menangis...tetibe aku diterjah!! abes ilham aku..ayayayy! bawu nak layan jiwa ....kachaw tol...isk3..
    sha : syera,jum lepak mId ..mkn sizzling!!
    aku : yayyy!! sok ade paper lg....jum ah! heee~

    begitu la cite aku ari ne...ape2 je la... =)

    April 26, 2009

    everythin' happens for a reasons..

    cuaca hari nie sesalju hati aku yang lara...sejuk dan mendung jew...aku tataw la,supposed to be skrg ni aku baca buku, sok adew exam lagi...sebenarnya, tepat ke tindakan aku sambung belajar ni? berbeza dengan course yang aku amik dulu..jiwa aku kearah seni dan hiburan tapi apa yang aku , buat sekarang ni? emm..aku menyahut cabaran untuk datang ke sini dan belajar lebih lagi dari apa yang aku xpernah fikirkan dalam kehidupan aku sekarang ni..segala yang terjadi dalam hidup aku ni seolah2 mcm drama kat TV,bezanya xdew skrip je....


    sekarang ni jiwa aku tengah kachaw sangat..aku berfikir dan menganalisis diri aku sendiri, aku sukakan perhatian,bile perhatian tu da beralih kat org lain mesti aku frust sgt...yayy..sedih sangat aku rase sekarang ni..aku da la takde bestfren kat sini...mama aku cakap jaga diri baik2 kat tmpat orang..tak sume org akn suka kan kita...tak sume orang beri perhatian sepenuhnya kat kita..aku kena berdikari...emm..aku take note pesan mama aku dan simpan kat dalam kotak hatiku...betul cakap mama aku..aku sekarang kena berdikari, belajar untuk tidak terlalu bergantung pada orang lain...I mish my mom wery much!!~

    sumtyms, aku wase cam tak hepy je dengan diri aku sendiri..mungkin secara luarannya,aku nampak macam tak de masalah, hidup aku enjoy, heppy ngan kawan2...entahlah, aku rasa sunyi la...aku rindu sangat kawan2 aku yang dulu, hehehehe..my lifestyle dulu dgn sekarang da byk berubah..n skali skala aku wase cam nak patah balik masa seperti aku tak nak duduk n tinggal kat sini. ...mama,abah...nak balek!!! aku lebih senang bersendirian.......malas nak amik port dowunk nie sume...! aarggghhh!! tensionnye..........xde mood langsung nak jawab exam esok....

    April 25, 2009

    picture of my Life...~

    three sista..heee~ =)
    me n my Luvly sista...

    oso xlupe my fwens ne sume mase diploma show,KYM Melaka~ Luv u aLL!~

    wif my sweet qma, my roomate la...heee~

    netball team..ganbatte!!~

    wif my cLassmate ...huhuhuhu...guess me di mana agaknye?

    i luv tiz part....uwaaa!! mish u all loads~!

    bbn weds ....sgt bahagye melihat dye skrg..heehhehe~

    there guys!! tis one is the latest me...the cute person in the world..ahax!!~

    my beshfwen bbn~ I lebiu b..hehehe..

    my gorgeous family!!~ Luv Mom,Dad,Sis...!!


    kwn2 gwe yg rawx!!~

    mish gle kat dowunk ne sgt2!!

    akoo suke gak men mende neyh...heheheh~

    all students Bachelor in Bussiness Administration 08/09 UUM,Sintok

    futsal is my everythin' now~


    wif my chenta aty...<<>

    kalo jiwe kachaw jew..msti ne jd peneman..alahai...


    April 24, 2009

    thinking of you...~


    Comparisons are easily turned
    Once you've had a taste of perfection
    Like an apple hanging from a tree.. i picked the ripest one
    I still got the seed..You said move on..Where do I go
    I guess second best..Is all I will know
    Cause when I'm with him..I am thinking of you
    Thinking of you..What you would do if..You were the one
    Who was spending the night..Oh I wish that I was looking into your eyes
    You're like an Indian summer..In the middle of winter
    Like a hard candy..With a surprise center
    How do I get better..Once I've had the best
    You said there's..Tons of fish in the water
    So the waters I will test..He kissed my lips (omg!!~)
    I taste your mouth..He pulled me in..I was disgusted with myself
    Cause when I'm with him..I am thinking of you
    Thinking of you..What you would do if..You were the one
    Who was spending the night..Oh I wish that I
    Was looking into...You're the best..And yes I do regret..How I could let myself
    Let you go..Now the lesson's learned..I touched it I was burned
    Oh I think you should know
    Cause when I'm with him..I am thinking of you..Thinking of you
    What you would do if..You were the one
    Who was spending the night..Oh I wish that I..Was looking into your eyes
    Looking into your eyes..Looking into your eyes
    Oh won't you walk through ...And bust in the door
    And take me away..oh no more mistakes
    Cause in your eyes I'd like to stay...stay....

    what shud i do? i've already lost him.......... =(

    hari semakin laju...heee~

    eceh..dgr topik ye cam gempak jew..huhuhu~sajew je...yela,ari2 me jalani kehidupan yang sama..mengadap buku, bilik kuliah, muka lecturer me, pas2 kena wat aktiviti..ades...tup2 da abes semester da...sekejap je mase berlalu..huhuhu...

    emm...td me open my fwen nye fwensta, wah...msg2 da bahagye ngan life b'family...swonok ngat tgk everybody sume hepy jew...all my college mate sume most of 'em married already, kawn skool me mase kat Smk Saas, Kajang dulu pown wamai yang da kawen n adew anak sendiri...emm...life me baru je nk bermula, peneman hidup me stp hari adalah buku...so funny aite? boyfwen...emmm...cdeyla xmo cite..

    nie la all my college mate now~ =)

    mereka sume adew perjuangan mereka masing2, same cam me gak la, perjuangan me masih harus di teruskan, jodoh pertemuan ajal dan maut semuanya sudah tertulis xguna kite bersedih dan tangisi benda yang da lepas kan॥apa saja yang datang kat me, me redha...me taw yang terbaik tu sumenye datang Allah SWT, yang buruk sudah tentu dari diri kita sendiri..kawan -kawan di sekeliling me yang happening, suka duka bersama...of coz i luv my roomate wery much...dowunk banyak membantu me and all my fwens sume kat cne...sayang u all wery much!!

    April 23, 2009

    Life is just follow the fLow...~


    tym konvo ary too...windoo ngat tym ne~

    '' One day, i want to get what i wanted in my life! i dun care what peeps say about me...i want my own car, house, n everything in this world!''~

    setiap orang mengimpikan sesuatu dalam hidup mereka. Begitu juga aku. aku pasti mahukan yang terbaik dalam hidup aku. takkan aku nak duduk dan lihat jew kejayaan owunk len kan? cita - cita aku tinggi, xmustahil kalo aku berusaha keras aku mampu memiliki apa yang aku inginkan. Bak kate pepatah, ''tanpa mimpi, ia xakan jadi realiti''...

    Dalam mengecapi semua kejayaan ini, aku terfikir, apa sebenarnya kehidupan itu sendiri? ini adalah kehidupan aku, bagi aku 'Life is Complicated'...terlalu byk masalah yang dtg kat aku, kadang - kadang aku sendiri naik buhsan dgn life aku yang xseberapa ne..mungkin jiwa aku memberontak mahukan sesuatu yang lain atau buat sesuatu yang adventure mungkin..aku sendiri tataw ape yang aku nak...tapi ...''Life is not Like wat U think'..u have to think deeply wat is exactly Life is mean...

    positifnye, hidup ini indah..Life is bEautifuL..kalo kite btol2 menikamati kehidupan ini, tapi kenapa ada sesetengah kite ne yang merosakkan life kite sendiri...aku sendiri pown xphm la manusia ne, aku igt aku sowunk je yg complicated..adeh...

    bak kata kawan aku, ' Life is just Follow the fLow' ...redha jew dengan ketentuan Tuhan, lagipown kite ne manusia hanya mampu merancang dan selebihnya Tuhan yang menentukan..Tuhan itu mencipta dunia ini untuk kita tahu apa matlamat kita sebenarnya hidup ne. Sudah tentu beramal kepada yang Maha Esa, apa yang telah di tentukan itu kita harus redha namun kite juga sebagai manusia harus mengubah corak kehidupan kita dan nasib kita sendiri. Bukannya hanya menunggu seperti 'Bulan yang jatuh ke riba' untuk mendapatkan sesuatu yang kita inginkan itu.

    kehidupan ne chantek sgt...hargai la ia sementara kehidupan di dunia yang sementara ini masih ada...sok kat akhirat kehidupan itu akan bertambah chantek jika kita tidak ingkar dengan suruhanNya...~

    click & earn me!! ;)