:: ma bloggafellas ::

:: i will haunted u back! ::

April 23, 2009

Life is just follow the fLow...~


tym konvo ary too...windoo ngat tym ne~

'' One day, i want to get what i wanted in my life! i dun care what peeps say about me...i want my own car, house, n everything in this world!''~

setiap orang mengimpikan sesuatu dalam hidup mereka. Begitu juga aku. aku pasti mahukan yang terbaik dalam hidup aku. takkan aku nak duduk dan lihat jew kejayaan owunk len kan? cita - cita aku tinggi, xmustahil kalo aku berusaha keras aku mampu memiliki apa yang aku inginkan. Bak kate pepatah, ''tanpa mimpi, ia xakan jadi realiti''...

Dalam mengecapi semua kejayaan ini, aku terfikir, apa sebenarnya kehidupan itu sendiri? ini adalah kehidupan aku, bagi aku 'Life is Complicated'...terlalu byk masalah yang dtg kat aku, kadang - kadang aku sendiri naik buhsan dgn life aku yang xseberapa ne..mungkin jiwa aku memberontak mahukan sesuatu yang lain atau buat sesuatu yang adventure mungkin..aku sendiri tataw ape yang aku nak...tapi ...''Life is not Like wat U think'..u have to think deeply wat is exactly Life is mean...

positifnye, hidup ini indah..Life is bEautifuL..kalo kite btol2 menikamati kehidupan ini, tapi kenapa ada sesetengah kite ne yang merosakkan life kite sendiri...aku sendiri pown xphm la manusia ne, aku igt aku sowunk je yg complicated..adeh...

bak kata kawan aku, ' Life is just Follow the fLow' ...redha jew dengan ketentuan Tuhan, lagipown kite ne manusia hanya mampu merancang dan selebihnya Tuhan yang menentukan..Tuhan itu mencipta dunia ini untuk kita tahu apa matlamat kita sebenarnya hidup ne. Sudah tentu beramal kepada yang Maha Esa, apa yang telah di tentukan itu kita harus redha namun kite juga sebagai manusia harus mengubah corak kehidupan kita dan nasib kita sendiri. Bukannya hanya menunggu seperti 'Bulan yang jatuh ke riba' untuk mendapatkan sesuatu yang kita inginkan itu.

kehidupan ne chantek sgt...hargai la ia sementara kehidupan di dunia yang sementara ini masih ada...sok kat akhirat kehidupan itu akan bertambah chantek jika kita tidak ingkar dengan suruhanNya...~

2 comments:

  1. Uits...Sis...
    I've agree wif ur post.Memang semua manusia mempunyai impian sendiri namun sama ada tercapai atau tidakkah impian itu bergantung kepada individu itu sendiri untuk mengubah nasibnya ataupun tidak.So, just go wif the flow and pray to ALLAH for all the goal that u aim to achieve in da future. Good Luck, sis...

    ReplyDelete
  2. tanx sis neddy...i will improvise better on future..n oso tanx for ur support n me really2 appreciate it..lebiu loads!!~ muahx =)

    ReplyDelete

April 23, 2009

Life is just follow the fLow...~


tym konvo ary too...windoo ngat tym ne~

'' One day, i want to get what i wanted in my life! i dun care what peeps say about me...i want my own car, house, n everything in this world!''~

setiap orang mengimpikan sesuatu dalam hidup mereka. Begitu juga aku. aku pasti mahukan yang terbaik dalam hidup aku. takkan aku nak duduk dan lihat jew kejayaan owunk len kan? cita - cita aku tinggi, xmustahil kalo aku berusaha keras aku mampu memiliki apa yang aku inginkan. Bak kate pepatah, ''tanpa mimpi, ia xakan jadi realiti''...

Dalam mengecapi semua kejayaan ini, aku terfikir, apa sebenarnya kehidupan itu sendiri? ini adalah kehidupan aku, bagi aku 'Life is Complicated'...terlalu byk masalah yang dtg kat aku, kadang - kadang aku sendiri naik buhsan dgn life aku yang xseberapa ne..mungkin jiwa aku memberontak mahukan sesuatu yang lain atau buat sesuatu yang adventure mungkin..aku sendiri tataw ape yang aku nak...tapi ...''Life is not Like wat U think'..u have to think deeply wat is exactly Life is mean...

positifnye, hidup ini indah..Life is bEautifuL..kalo kite btol2 menikamati kehidupan ini, tapi kenapa ada sesetengah kite ne yang merosakkan life kite sendiri...aku sendiri pown xphm la manusia ne, aku igt aku sowunk je yg complicated..adeh...

bak kata kawan aku, ' Life is just Follow the fLow' ...redha jew dengan ketentuan Tuhan, lagipown kite ne manusia hanya mampu merancang dan selebihnya Tuhan yang menentukan..Tuhan itu mencipta dunia ini untuk kita tahu apa matlamat kita sebenarnya hidup ne. Sudah tentu beramal kepada yang Maha Esa, apa yang telah di tentukan itu kita harus redha namun kite juga sebagai manusia harus mengubah corak kehidupan kita dan nasib kita sendiri. Bukannya hanya menunggu seperti 'Bulan yang jatuh ke riba' untuk mendapatkan sesuatu yang kita inginkan itu.

kehidupan ne chantek sgt...hargai la ia sementara kehidupan di dunia yang sementara ini masih ada...sok kat akhirat kehidupan itu akan bertambah chantek jika kita tidak ingkar dengan suruhanNya...~

2 owh my gucci!:

rosdalilah@neddy_angel said...

Uits...Sis...
I've agree wif ur post.Memang semua manusia mempunyai impian sendiri namun sama ada tercapai atau tidakkah impian itu bergantung kepada individu itu sendiri untuk mengubah nasibnya ataupun tidak.So, just go wif the flow and pray to ALLAH for all the goal that u aim to achieve in da future. Good Luck, sis...

missyera -g said...

tanx sis neddy...i will improvise better on future..n oso tanx for ur support n me really2 appreciate it..lebiu loads!!~ muahx =)

Post a Comment

click & earn me!! ;)