:: ma bloggafellas ::

:: i will haunted u back! ::

April 21, 2009

kehidupan ....

my stuff yang bersepah...agagaggaga~ ^_^

Alhamdulillah, hari ne aku berjaya menjawab soalan exam paper aku tadi.Aku bersyukur ke hadrat Illahi kerana memudahkan perjalanan hidupku...tapi, tu la kadang - kadang kehidupan ini lah sebenarnya yang mengajar kita tentang erti kesabaran. macam - macam yang terjadi dalam kehidupan aku sekarang ini. dalam satu tempat yang sama, xmungkin akan ada yang suka dengan sikap kita atau kita pasti tak sekepala dengan sesetengah orang yang mungkin xboleh terima cara kita atau sebaliknya.



Banyak isu sebenarnya sekiranya kita menghadapi masalah dengan orang yang xserasi dengan kita. bukan je xsekepala, kadang - kadang tu kalau dah x puas hati sangat boleh jadi musuh, tak bertegur sapa dan bermasam muka. selalu terjadi pada kita kalau tinggal satu floor hostel yang sama. standard la kehidupan satu hostel macam2 hal, mcm ragam, ish pening kalau nak cite..

hipokrit? mang skunk ne aku rasa mcam hipokrit dengan diri aku sendiri. aku ne cam mendiskriminasikan diri aku sendiri ..heehhheheee..bukanla, tapi ade sesetngah kelompok manusia aku moley join tapi kalo da xsuke 2 aku xlayan sgt pown...( twoknye aku ne..tapi 2la, akoo mang xpilih member tapi wat ape kite nk kawan ngan owunk yang suka ckp belakang, mngumpat, pentingkan diri sendiri, bercakap yan xsenohong..mang la kadang2 kena hipokrit mengikut situasi..aku ne ade satu sikap yang xbest, law aku xske kat owunk 2 mang emosi aku akan tunjuk...aku xley control emosi aku dari dulu lg...( sikap cmne kna ubah!! yela, bukan ape, aku anti gile ngan owunk yang xtaw ape makna respek..pastu, ckp kasar2 akoo xske sebab akoo bukan sukakan kekasaran,sensitif lo...yah, akoo admit mang akoo demand and complicated..xsumew owunk ley phm akoo babe..akoo susah nk get along dengan owunk yang xsekepala dengan akoo..huhuhuh~

low profile tu lagi bagus kan..berkawan la selagi moley berkawan..kawan yang baik pasti akan membawa kita ke arah kebaikan bukannya menjahanamkan...~

to be continue....

3 comments:

  1. ape aku nk komen ek.... emmm.... interesting articles... good for motivation.. ny way, all da best.. good luck in everything u do.. love ya my fren...

    ReplyDelete
  2. tanx darl...i will improve loads aite...tanx 4 ur support ...muahx!!~ =)

    ReplyDelete

April 21, 2009

kehidupan ....

my stuff yang bersepah...agagaggaga~ ^_^

Alhamdulillah, hari ne aku berjaya menjawab soalan exam paper aku tadi.Aku bersyukur ke hadrat Illahi kerana memudahkan perjalanan hidupku...tapi, tu la kadang - kadang kehidupan ini lah sebenarnya yang mengajar kita tentang erti kesabaran. macam - macam yang terjadi dalam kehidupan aku sekarang ini. dalam satu tempat yang sama, xmungkin akan ada yang suka dengan sikap kita atau kita pasti tak sekepala dengan sesetengah orang yang mungkin xboleh terima cara kita atau sebaliknya.



Banyak isu sebenarnya sekiranya kita menghadapi masalah dengan orang yang xserasi dengan kita. bukan je xsekepala, kadang - kadang tu kalau dah x puas hati sangat boleh jadi musuh, tak bertegur sapa dan bermasam muka. selalu terjadi pada kita kalau tinggal satu floor hostel yang sama. standard la kehidupan satu hostel macam2 hal, mcm ragam, ish pening kalau nak cite..

hipokrit? mang skunk ne aku rasa mcam hipokrit dengan diri aku sendiri. aku ne cam mendiskriminasikan diri aku sendiri ..heehhheheee..bukanla, tapi ade sesetngah kelompok manusia aku moley join tapi kalo da xsuke 2 aku xlayan sgt pown...( twoknye aku ne..tapi 2la, akoo mang xpilih member tapi wat ape kite nk kawan ngan owunk yang suka ckp belakang, mngumpat, pentingkan diri sendiri, bercakap yan xsenohong..mang la kadang2 kena hipokrit mengikut situasi..aku ne ade satu sikap yang xbest, law aku xske kat owunk 2 mang emosi aku akan tunjuk...aku xley control emosi aku dari dulu lg...( sikap cmne kna ubah!! yela, bukan ape, aku anti gile ngan owunk yang xtaw ape makna respek..pastu, ckp kasar2 akoo xske sebab akoo bukan sukakan kekasaran,sensitif lo...yah, akoo admit mang akoo demand and complicated..xsumew owunk ley phm akoo babe..akoo susah nk get along dengan owunk yang xsekepala dengan akoo..huhuhuh~

low profile tu lagi bagus kan..berkawan la selagi moley berkawan..kawan yang baik pasti akan membawa kita ke arah kebaikan bukannya menjahanamkan...~

to be continue....

3 owh my gucci!:

| u s n a | said...

chayok!!

lynda said...

ape aku nk komen ek.... emmm.... interesting articles... good for motivation.. ny way, all da best.. good luck in everything u do.. love ya my fren...

missyera -g said...

tanx darl...i will improve loads aite...tanx 4 ur support ...muahx!!~ =)

Post a Comment

click & earn me!! ;)