:: ma bloggafellas ::

:: i will haunted u back! ::

November 12, 2009

perempuan vs lelaki?

Isu aku kali ne mang best ah, sebab pengalaman orang di sekeliling aku...erm,kite di jadikan di muka bumi ne mmg untuk b'pasangan2..aku xpnah nak nafikan tu..erm tapi aku musykil knp zaman sekarang ne makin advance dalam berchenta..aku musykil dengan perkataan chenta kerana btol2 chenta atau chenta kerana nafsu jew..hahahha...

well..chenta tu mmg indah..xdi nafikan..tapi,kebanyakan chenta sekarang ne pown sekadar cuma nafsu semata2...di mana letaknya maruah seorang perempuan bile dah serah semuanya pada sang lelaki? ape yang tinggal pada si perempuan untuk teruskan kehidupannya? ape yang akan terjadi padanya? sang lelaki bermaharajalela,berfoya2 di luar sana tapi si perempuan yang menanggung deritanya...hahaha..ne cerita zaman dolu2 kowt..skrg ne lagi advance kowt..lelaki ke pompuan ke same jew...due2 advance, xmo kalah kunun...si pompuan ne ade yg gak bangga story satu KL yang dye xde V**!! owh, banggenya kalo dpat m**n nan ramai lelaki...erk? what is really happening?

ade lagi ke chenta yang btol2 ikhlas ek? MUNGKIN ade! tapi, probability nye kureng la...huhu...baik lelaki ke pompuan ke da xkesah kowt..<
aku xla nak bangga diri sendiri, sebab aku pown xsempurna kowt, banyak kurang dan salah silapnye..cume aku sedih2 sebab kawan2 aku ramai da terjebak dlam isu yg mcm neyh...aku cume nak pesan dan nasihat atas dasar kewanitaan dan persahabatan sesama Islam..kalo dapat berfikir dengan baik tu Alhamdulillah ler..kalo yang msh blom terbukak atynye tu..bawk2 la diri tu menuju ke jalan kebenaran ye...aku jugak manusia biasa..xlari daripada melakukan kesilapan..apa yang baik tu dijadikan tauladan, yg buruk tu kite jadikan sempadan..yang buruk tu semestinya dtg dari aku dan yang baik tu dtgnye ALLAH swt..mintak maaf bg sesiapa yang terasa..cume omongan kosong je disini..MARILAH MENUJU KEJAYAAN!

wallahulam....

2 comments:

  1. cinta nafsu mmg sangat banyak sekarang.but cinta sebab cinta tu pun ade.^__^
    sokong kamoo, just pray for the best.

    ReplyDelete
  2. yah...tru...chenta kerana chenta ssh nak cari..trust me, ssh nk dpt da skunk,huhuhu..
    whuteva it is,kite ne knaLa pndai utk memilih for our own future sake..cus only u can decide whut u will gonna be... =)

    ReplyDelete

November 12, 2009

perempuan vs lelaki?

Isu aku kali ne mang best ah, sebab pengalaman orang di sekeliling aku...erm,kite di jadikan di muka bumi ne mmg untuk b'pasangan2..aku xpnah nak nafikan tu..erm tapi aku musykil knp zaman sekarang ne makin advance dalam berchenta..aku musykil dengan perkataan chenta kerana btol2 chenta atau chenta kerana nafsu jew..hahahha...

well..chenta tu mmg indah..xdi nafikan..tapi,kebanyakan chenta sekarang ne pown sekadar cuma nafsu semata2...di mana letaknya maruah seorang perempuan bile dah serah semuanya pada sang lelaki? ape yang tinggal pada si perempuan untuk teruskan kehidupannya? ape yang akan terjadi padanya? sang lelaki bermaharajalela,berfoya2 di luar sana tapi si perempuan yang menanggung deritanya...hahaha..ne cerita zaman dolu2 kowt..skrg ne lagi advance kowt..lelaki ke pompuan ke same jew...due2 advance, xmo kalah kunun...si pompuan ne ade yg gak bangga story satu KL yang dye xde V**!! owh, banggenya kalo dpat m**n nan ramai lelaki...erk? what is really happening?

ade lagi ke chenta yang btol2 ikhlas ek? MUNGKIN ade! tapi, probability nye kureng la...huhu...baik lelaki ke pompuan ke da xkesah kowt..<
aku xla nak bangga diri sendiri, sebab aku pown xsempurna kowt, banyak kurang dan salah silapnye..cume aku sedih2 sebab kawan2 aku ramai da terjebak dlam isu yg mcm neyh...aku cume nak pesan dan nasihat atas dasar kewanitaan dan persahabatan sesama Islam..kalo dapat berfikir dengan baik tu Alhamdulillah ler..kalo yang msh blom terbukak atynye tu..bawk2 la diri tu menuju ke jalan kebenaran ye...aku jugak manusia biasa..xlari daripada melakukan kesilapan..apa yang baik tu dijadikan tauladan, yg buruk tu kite jadikan sempadan..yang buruk tu semestinya dtg dari aku dan yang baik tu dtgnye ALLAH swt..mintak maaf bg sesiapa yang terasa..cume omongan kosong je disini..MARILAH MENUJU KEJAYAAN!

wallahulam....

2 owh my gucci!:

Pa'An said...

cinta nafsu mmg sangat banyak sekarang.but cinta sebab cinta tu pun ade.^__^
sokong kamoo, just pray for the best.

missyera -g~ said...

yah...tru...chenta kerana chenta ssh nak cari..trust me, ssh nk dpt da skunk,huhuhu..
whuteva it is,kite ne knaLa pndai utk memilih for our own future sake..cus only u can decide whut u will gonna be... =)

Post a Comment

click & earn me!! ;)