:: ma bloggafellas ::

:: i will haunted u back! ::

October 30, 2010

student life is .........standard~

cepat kowt terasa masa berlalu..dah nak abes semester nie...haish, macam tak percaya je...pejam celik pejam celik dah nak final exam...aq kne berusaha dengan kuatnya demi mencapai cita - cita dan impian eceh...aq selalu positifkan diri aq bile nak buat sesuatu..


cerita pasal assignment, hurm, aq rase kes aq same cam member blogger aq sowunk ney..jangan citela pasal 'sleeping partner' dlm teamwork, aq nie ppun menghadapi  masalah yang sama..agak stress dan tertekan kehidupan aku kebelakangan nie...aq sangat marah sebenarnye, sebab aq leader utk team assignment aq nie..


yela, aq paham mereka - mereka nie tak de experience buat proposal ape sume mcam yang kitowunk blaja dulu masa diploma, almaklumla kebanyakan yang masuk degree batch aq nie majoriti budak lepasan STPm, memang la tak de pengalaman sangat, tapi itu tak boleh nak di jadikan alasan tak reti nak buat keje itu ini la..mcm2 alasan..kat dalam buku sume ade tunjuk cara - cara nak buat..cume ade inisiatif tau tak de inisiatif nak buat je..lagi satu, nak tunggu aq keluarkan arahan baru nak buat, at least ade la tanggungjwab cket tnye aq nie pasnie ape nak buat, ini tak aq lak yang kne carik pastu aq bg la tugas..da bg tugas tarik muke pulak sebab last minit..hello! ni bukan pasal last minit ke hape, kalo muke pown asek ta nampak kat bilik, asek2 kua..kalo dating tak last minit pulak...aq agak kebengkakkan hati jugek dengan org yg mcm nie, sumpah aq takkan amik dye dalam teamwork aq agy..tak de tanggungjwab langsung..lepas tangan..duit assgmnt pun tak byr lagi, bak duit weyh!!


aq nie mmg mulut jahat, tapi aq mulut jahat dengan org yg ske nak buat jahat dengan aq..aq bukan jenis pnyabar, aq nie kategori cepat melenting, emosi tak terkawal...hahahhaha...aq memang mcm nie, tapi aq da berjaya kontrol cket2, aq cube amik iktibar dan pengajaran dalam kehidupan ini yang aq tak sepatutnya mengharapkan sesiapa untuk meneruskan khidupan aq atau tmbah pointer aq setiap sem..kalo beliau membnatu aq jwb soklan final exam dan mnyebabkan aq SCORER, yes, aq akan ckP yang beliau banyak berjasa dalam kehidupan aq...hahhahaa...student life ney pown ramai yg SELFISH, apatah lagi waktu bekerja nanti..lagi terok kowt..banyak benda nak kena tahan rasa...hahahha...aq da rasakan pengalaman tu sblm aq masuk degree nie, standard ah org nie kalo dengki ckp belakang, tak puas hati ckp belakang2, bile ckp depan tak mo pulak, bukan ape tak nak gaduh, takowt org tak leh nak terime ape yg kite ckp...habes tu camana? nak ckp depan tak bole, nak ckp belaknag tak bole..so, shout aje kat FB bg sume bace..saPe yang agak2 terase tu, hahhaha..paham2 sendirik la ye...tak puas hati, nak gaduh? hahhahaha..terasa ke? naseb ah...llalallallaa...


aq da lalui macam - mcam karenah dan ragam orang ni, aq sendiri pun tak dela betul dan bagus sangat, cume moral of the story kat sini, kita sama2 belajar satu tempat yang sama, satu bumbung yang sama, satu floor yang sama, satu kelas dan satu department yang sama..alih2 muka yang sama jugak kita tengok setiap semester kan, so watpe la nak ikut kepala sendirik sangat, kite sebagai satu kumpulan kerja kenala bekerjasama, toleransi, at least kalo tak dapat nak involve bagila alasan knp, dr tak tunjuk muka langsung..tobat nasuha aq tak suke org mcm nie..kalau sok2 aq jadik boss pun blom tentu aq nak 'hire' org mcm nie kje kt company aq..wat lingkup company aq jew..hahhahaha...<< sgt kejam!


akhirnya, aq jadikan pengajaran..kalo dlm grup kite ade 'sleeping partner', biarkan aje la mereka, positifkan diri, tak perlu nak marah2 dan tunjukkan kuasa veto, tp biarlah satu hari nanti kalo beliau tu ditakdirkan menjadi ketua atau kne incas any project, rasekan mcmane rugi dan mnyesalnye tak involve dalam kumpulan masa nak wat kertas kerja dulu, barula terhegeh2 nak cari orang yng dulu tak di hiraukan mintak tolong..hahaha..maaf, sebarang pertanyaan tidak akan di jawab....!!


aq tak de la nak marah sangat tapi marah la jugek, aq tak ske bile aq marah nanti boleh gaduh, so aq let it be, wat hal aq sendirik, dok dalam bilik ngadap buku+fb=blogging lagi bgus! kurang sikit ini dari dosa mengata orang, mngumpat orang dan sewaktu dengannya..


aq kat sini cume ada satu matlamat iaitu belajar dan fokus! itu harapan family aq dan aq cube pegang itu! kawan? bukan aq tak mo bermasyarakat, cume kalo melibatkan hal2 kerja atau assignment je aq akan bermasyarakat kalo luar dari itu, maaf..kawan2 moley cari la lepas2 nie..kite kat sini tak de masa la nak carik geng sekepala, kalo dulu masa diploma sngt kamcing dan sampai sekarang masih terjalin perhubungan walaupun banyak rintangan onak dan cabaran ..hahhaa...siyes aq cakap, aq da tak kesah dengan ape pun yang penting ade la life aq sekarang nie dan mcm mane pulak aq nak corakkannye.....itulah aq yng professional......hahahahah....


now, kena fokus my final exam yang semakin dekat nie, biarkan mereka dengan dunia mereka! fighting!




p/s : nobody is perfect! even me, u n saPe2 jela...hahahaa^^

2 comments:

  1. hurm.. betul tue.. tapi sangat terasa hati kot kalau sorang-sorang wat keje sampai pukul 5pagi!!

    ReplyDelete
  2. lek2 ...saye juge merasekan seperti anda...kite wat lek sudeyh..positif kay..biar la dowunk, smpi bile nak mcm tu kan..sok2 sdar la tu..doa2 la mrk sume ade ksedaran satu ari nanti.. =)

    ReplyDelete

October 30, 2010

student life is .........standard~

cepat kowt terasa masa berlalu..dah nak abes semester nie...haish, macam tak percaya je...pejam celik pejam celik dah nak final exam...aq kne berusaha dengan kuatnya demi mencapai cita - cita dan impian eceh...aq selalu positifkan diri aq bile nak buat sesuatu..


cerita pasal assignment, hurm, aq rase kes aq same cam member blogger aq sowunk ney..jangan citela pasal 'sleeping partner' dlm teamwork, aq nie ppun menghadapi  masalah yang sama..agak stress dan tertekan kehidupan aku kebelakangan nie...aq sangat marah sebenarnye, sebab aq leader utk team assignment aq nie..


yela, aq paham mereka - mereka nie tak de experience buat proposal ape sume mcam yang kitowunk blaja dulu masa diploma, almaklumla kebanyakan yang masuk degree batch aq nie majoriti budak lepasan STPm, memang la tak de pengalaman sangat, tapi itu tak boleh nak di jadikan alasan tak reti nak buat keje itu ini la..mcm2 alasan..kat dalam buku sume ade tunjuk cara - cara nak buat..cume ade inisiatif tau tak de inisiatif nak buat je..lagi satu, nak tunggu aq keluarkan arahan baru nak buat, at least ade la tanggungjwab cket tnye aq nie pasnie ape nak buat, ini tak aq lak yang kne carik pastu aq bg la tugas..da bg tugas tarik muke pulak sebab last minit..hello! ni bukan pasal last minit ke hape, kalo muke pown asek ta nampak kat bilik, asek2 kua..kalo dating tak last minit pulak...aq agak kebengkakkan hati jugek dengan org yg mcm nie, sumpah aq takkan amik dye dalam teamwork aq agy..tak de tanggungjwab langsung..lepas tangan..duit assgmnt pun tak byr lagi, bak duit weyh!!


aq nie mmg mulut jahat, tapi aq mulut jahat dengan org yg ske nak buat jahat dengan aq..aq bukan jenis pnyabar, aq nie kategori cepat melenting, emosi tak terkawal...hahahhaha...aq memang mcm nie, tapi aq da berjaya kontrol cket2, aq cube amik iktibar dan pengajaran dalam kehidupan ini yang aq tak sepatutnya mengharapkan sesiapa untuk meneruskan khidupan aq atau tmbah pointer aq setiap sem..kalo beliau membnatu aq jwb soklan final exam dan mnyebabkan aq SCORER, yes, aq akan ckP yang beliau banyak berjasa dalam kehidupan aq...hahhahaa...student life ney pown ramai yg SELFISH, apatah lagi waktu bekerja nanti..lagi terok kowt..banyak benda nak kena tahan rasa...hahahha...aq da rasakan pengalaman tu sblm aq masuk degree nie, standard ah org nie kalo dengki ckp belakang, tak puas hati ckp belakang2, bile ckp depan tak mo pulak, bukan ape tak nak gaduh, takowt org tak leh nak terime ape yg kite ckp...habes tu camana? nak ckp depan tak bole, nak ckp belaknag tak bole..so, shout aje kat FB bg sume bace..saPe yang agak2 terase tu, hahhaha..paham2 sendirik la ye...tak puas hati, nak gaduh? hahhahaha..terasa ke? naseb ah...llalallallaa...


aq da lalui macam - mcam karenah dan ragam orang ni, aq sendiri pun tak dela betul dan bagus sangat, cume moral of the story kat sini, kita sama2 belajar satu tempat yang sama, satu bumbung yang sama, satu floor yang sama, satu kelas dan satu department yang sama..alih2 muka yang sama jugak kita tengok setiap semester kan, so watpe la nak ikut kepala sendirik sangat, kite sebagai satu kumpulan kerja kenala bekerjasama, toleransi, at least kalo tak dapat nak involve bagila alasan knp, dr tak tunjuk muka langsung..tobat nasuha aq tak suke org mcm nie..kalau sok2 aq jadik boss pun blom tentu aq nak 'hire' org mcm nie kje kt company aq..wat lingkup company aq jew..hahhahaha...<< sgt kejam!


akhirnya, aq jadikan pengajaran..kalo dlm grup kite ade 'sleeping partner', biarkan aje la mereka, positifkan diri, tak perlu nak marah2 dan tunjukkan kuasa veto, tp biarlah satu hari nanti kalo beliau tu ditakdirkan menjadi ketua atau kne incas any project, rasekan mcmane rugi dan mnyesalnye tak involve dalam kumpulan masa nak wat kertas kerja dulu, barula terhegeh2 nak cari orang yng dulu tak di hiraukan mintak tolong..hahaha..maaf, sebarang pertanyaan tidak akan di jawab....!!


aq tak de la nak marah sangat tapi marah la jugek, aq tak ske bile aq marah nanti boleh gaduh, so aq let it be, wat hal aq sendirik, dok dalam bilik ngadap buku+fb=blogging lagi bgus! kurang sikit ini dari dosa mengata orang, mngumpat orang dan sewaktu dengannya..


aq kat sini cume ada satu matlamat iaitu belajar dan fokus! itu harapan family aq dan aq cube pegang itu! kawan? bukan aq tak mo bermasyarakat, cume kalo melibatkan hal2 kerja atau assignment je aq akan bermasyarakat kalo luar dari itu, maaf..kawan2 moley cari la lepas2 nie..kite kat sini tak de masa la nak carik geng sekepala, kalo dulu masa diploma sngt kamcing dan sampai sekarang masih terjalin perhubungan walaupun banyak rintangan onak dan cabaran ..hahhaa...siyes aq cakap, aq da tak kesah dengan ape pun yang penting ade la life aq sekarang nie dan mcm mane pulak aq nak corakkannye.....itulah aq yng professional......hahahahah....


now, kena fokus my final exam yang semakin dekat nie, biarkan mereka dengan dunia mereka! fighting!




p/s : nobody is perfect! even me, u n saPe2 jela...hahahaa^^

2 owh my gucci!:

izfanora said...

hurm.. betul tue.. tapi sangat terasa hati kot kalau sorang-sorang wat keje sampai pukul 5pagi!!

Cik Cyera Cullen said...

lek2 ...saye juge merasekan seperti anda...kite wat lek sudeyh..positif kay..biar la dowunk, smpi bile nak mcm tu kan..sok2 sdar la tu..doa2 la mrk sume ade ksedaran satu ari nanti.. =)

Post a Comment

click & earn me!! ;)